Känd torpidyll lockar mest klick

Drömmer du om ett eget torp? Du är inte ensam. Ett klassiskt falurött torp blev nämligen Hemnets mest klickade objekt vecka 24. En riktig idyll med lummig trädgård med fruktträd och gamla stenmurar.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Bild: Stad&Land.

Gården med det timrade röda huset ligger omgiven av skog i Ösby i Uppsala. Utöver bostadshuset rymmer tomten på 4,8 hektar även en äldre ladugårdsbyggnad, jordkällare och vedbod. Här finns stora möjligheter för den som vill sätta sin egen prägel på boendet – då torpet har stora renoveringsbehov.

– Huset har stora renoveringsbehov, så den som är intresserad av byggnadsvård och kan renovera varsamt kommer kunna förverkliga sin torpdröm. I huset finns en vedspis, kaminer och äldre detaljer som pärlspont och platsbyggt kök, berättar mäklaren Susanne Berglund Aléx på Stad&Land som förmedlar objektet.

Bild: Stad&Land.

Huset är byggt 1900 och har kvar originaldetaljer som plankgolv, snickerier och spröjsade fönster. Boytan är 62 kvadratmeter och rymmer tre rum och kök på nedre plan och ett sovrum och oinredd vind på övre plan. Runt bostaden finns en vildvuxen trädgård med gott om plats att odla egna grönsaker.

– Den som köper torpet får ett riktigt smultronställe med en vacker trädgård. Trädgården har slumrat under en lång tid och här finns gamla fruktträd och äldre perenna växter, säger Susanne Berglund Aléx.

Bild: Stad&Land.

Objektet har fått stor uppmärksamhet och annonsen har i skrivande stund fått över 78 000 besök på Hemnet. Att torpet varit plats för inspelningar av SVT:s populära serie Leif och Billy kan ha bidragit till det stora intresset tror Susanne Berglund Aléx.

– Intresset har varit översvallande. Dels på grund av att Leif och Billy gjort inspelningar här, men torpet har framförallt ett fint läge. Den som vill köpa ett stycke svensk historia, gillar byggnadsvård, trädgård och natur kommer att stortrivas, säger Susanne Berglund Aléx avslutningsvis.

Vill du läsa mer om objektet? Klicka här.