Åhus-pärlan från 1900-talet toppar Hemnet

Har du drömt om ett lugnt liv långt bort från stadspulsen i sommar? Då är du inte ensam. Det här huset i Åhus blev Hemnets mest klickade objekt under vecka 31. Takhöjden, de gamla plankgolven och de tidstypiska detaljerna är bara några exempel på varför det har lockat så mångas intresse.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Svenska Mäklarhuset Kristianstad. 

På Ellegatan 1 i Åhus hittar vi huset som många spanat på under veckan. Rummen är vackert inredda och många av originaldetaljerna har bevarats. De 7 rummen är uppdelade på 110 kvadratmeter – man väljer själv om man vill bo här året runt eller använda som semesterbostad. 

När man kliver in genom den grönskande entrébågen möts man av den vackra ytterdörren. Tomten har en offentlig del med grusgång och smidesgrindar samt en privat del med växtlighet, plattsättningar och plank. 

Foto: Svenska Mäklarhuset Kristianstad. 

Ett av de nuvarande sovrummen planerades för att man skulle kunna gå direkt ut. Här finns två vackra, nytillverkade dörrar som leder ut till den grönskande trädgården. Från ett annat sovrum är det helt öppet upp i nock. Det tredje sovrummet har utsikt mot Åhus idylliska bykärna. 

I huset finns dessutom ett utrymme på cirka 30 kvadratmeter, med flödande ljusinsläpp och generösa ytor, som passar utmärkt att driva verksamhet i. Lokalen går att hyra ut och kan exempelvis användas som butikslokal, studio eller arbetsplats. 

Foto: Svenska Mäklarhuset Kristianstad. 

Åhus är ett populärt besöksmål på den skånska östkusten, där man gärna tar sig med familjen en varm sommardag för en dagsutflykt. Här är idyllen välbevarad med smala, slingrande medeltida gator.

I skrivande stund har villan kommit upp i över 16 500 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om Åhus-villan? Klicka här.