Från kyrka till drömhem

Den gamla baptistkyrkan, som ligger i Hofors, tog sig till första plats som Hemnets mest klickade objekt under vecka 40. Här har man bevarat den gamla arkitekturen – med hela 7 meter i takhöjd.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Sandviken.

Den här villan, som tidigare var en baptistkyrka, är ombyggd till ett unikt hem. Du möts direkt av rymden och de otaliga möjligheterna. De generösa ytorna i salen ger dig full frihet att dela in rum-i-rummet och skapa miljöer efter egna önskemål och behov.

– Det som är absolut pampigast med denna bostad är känslan när man stiger in genom pardörrarna och slås av den fantastiska takhöjden i stora salen om hela 7 meter. Här är det som gjort för att samla vänner och familj vid festligheter och tillställningar. Tänk vilken julgran som kan lysa upp och pryda detta rum, säger Annie Andersson, assisterande affärsstöd på Svensk Fastighetsförmedling Sandviken.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Sandviken.

Köket är husets självklara samlingspunkt. Här finns en rejäl köksö, en öppen spis och en modern utrustning med funktioner som passar en sann matentusiast.

– Om man köper den här villan får man det bästa av två världar. En högst unik bostad med bevarad arkitektur och spännande historia, samtidigt som dess planlösning tillgodoser alla bekvämligheter för ett praktiskt familjeliv, säger Annie.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling Sandviken.

Altandäcket med platsbyggd pergola löper från salens dubbla altandörrar och vidare ut i trädgården. Innergården med bärbuskar och blommor skapar en mysig oas där man gärna avnjuter långa härliga middagar.

I skrivande stund har villan kommit upp i över 22 900 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om objektet? Klicka här.