Unikt skärgårdshus lockar tiotusentals

På Runmarö i Stockholms skärgård hittar vi villan som med hela 33 500 klick kammade hem veckans Klicktopp på Hemnet. Det röda huset tittar nyfiket fram bakom träden och med sina många fönster suddas gränsen mellan ute och inne ut.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö.

Den uppmärksammade skärgårdsvillan från 1992 plockar upp både Runmarös lantliga charm och moderna inslag i sin arkitektur. Ljuset flödar in från alla håll och skogens närvaro blir extra påtaglig tack vare alla fönster.

– Huset har en unik arkitektur i Stockholms skärgård där man har fokuserat på rymd och ljusinsläpp från fönstren i taket. Man känner att man är en del av naturen tack vare de stora fönsterpartierna. Men det är ingen insyn in i huset vilket gör att man verkligen kan slappna av, säger mäklaren Alexandra Björk på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö, som förmedlar objektet.

Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö.

Huset har en boarea på 80 kvadratmeter och rymmer tre rum och kök. Vardagsrummet är husets kärna med en mysig braskamin och högt till nock med ljusinsläpp från takfönster. Här kan du sitta och blicka ut mot skogen och djurlivet.

– Säljaren har noterat hela 44 olika fågelsorter när han suttit och tittat ut över fastigheten från de stora fönsterpartierna, säger Alexandra Björk.

Vardagsrummets dubbeldörrar i trä öppnar upp till en solig altan mot söder. Tomten är omgärdad av växtlighet som skapar lugn och avskildhet. Hela Runmarö är en grön ö med fina badstränder, promenadstigar och en rik biologisk mångfald.

Bild: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling Värmdö.

– Det här är ett välkänt hus på ön med året-runt-standard, som ligger med promenadavstånd till bageriet, restaurangen, matbutiken och Jerkers udde med öns mest populära strand, berättar Alexandra Björk.

I skrivande stund har villan kommit upp i över 34 100 klick på Hemnet. Trots att fritidshussäsongen i Skärgården börjar lida mot sitt slut så har intresset för huset varit stort.

– Intresset har varit riktigt stort, särskilt när man tittar på att säsongen i skärgården börjar lida mot sitt slut. Runmarö är dock en ö där det går att sälja året runt då det finns kommunaltrafik till ön, säger Alexandra Björk avslutningsvis.

Vill du läsa mer om objektet? Klicka här.