Unika Margretetorp veckans klickraket

Det här röda tegelhuset i södra Sverige lockade många klick på Hemnet under veckan. Husets imponerande takhöjd, rustika dörrblad och läge är bara några exempel på varför Margretetorp fångat mångas intresse.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: Mäklarkompaniet

Trots namnet är huset allt annat än ett torp. Margretetorp ligger bland ståtliga trädkronor och öppen hagmark, i en egen glänta. Huset har gavel åt alla fyra väderstreck och är byggt som ett kors med en högre mittdel. Dessutom är huset betydligt äldre än det officiella året. 

– Hur gammalt huset är vet vi inte med säkerhet, men det står skrivet om Margretetorp från sent 1800-tal. Ofta finns det vackra hus i närheten av slott och gods, men det är sällan de är till salu, säger mäklaren Annette Rydberg på Mäklarkompaniet, som förmedlar bostaden.  

Foto: Mäklarkompaniet

När man kliver in möts man av en imponerande takhöjd, gamla golvtiljor, rustika dörrblad, karmar och lister. Från köket blickar man ut över ängen, och strax utanför hittar man husets uteplats.

– Huset är helt unikt, jag har aldrig sett en liknande konstruktion tidigare. Huset byggdes som ett kors med underbar takhöjd. En man ringde mig och berättade att hans svärfar föddes i huset 1914, och att hans svärfars far då var Jägarmästare, berättar Annette.

Foto: Mäklarkompaniet

Fastigheten ligger i Snogeholm norr om Ystad. På våren är marken täckt av vitsippor och gröna löv från de vackra träden som slår ut.

– Köper man Margretetorp får man bo i omgivningar där man kan stiga rakt ut i naturen med promenadstråk, fiske, bad och ett rikt djurliv.

I skrivande stund har objektet kommit upp i över 53 600 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om Margretetorp? Klicka här.