Bombsäker bunker till salu: ”Stort intresse”

En minst sagt unik bostadsannons på Hemnet har fångat mångas intresse, och blev veckans klicktopp två veckor i rad. För fem miljoner kronor kan den här underjordiska, bombsäkra bunkern i skånska Eslöv bli din.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Bild: Erik Olsson Fastighetsförmedling.

I Eslöv hittar vi ett sällsynt objekt som fångat mångas intresse. Inbäddad i lummig grönska hittar vi en tidigare civilförsvarsbunker, som nu är till salu för fem miljoner kronor på Hemnet.

– Historien bakom bunkern är att den en gång i tiden byggdes av Försvarsmakten och såldes på auktion till den befintliga ägaren för några år sedan, säger mäklaren Blerim Miftari, på Erik Olsson Fastighetsförmedling, som förmedlar bunkern.

Se fler klicktoppar här!

För den prislappen får du 740 kvadratmeter boarea, fördelat på två våningsplan. Bunkern rymmer minst 70 personer i upp till tre månader vid kris och krig och är konstruerad för att ”tåla en direktträff från en 500 kg flygbomb”, enligt annonsen.

Bild: Erik Olsson Fastighetsförmedling.

Förutom flera sovrum, finns här även en restaurang, samlingslokal och aktivitetsrum. Därtill tillkommer även 8 500 kvadratmeter tomt.

– Vad bunkern kan användas till kan bara fantasin sätta gränser för, och därför är de många som lockas av att köpa bunkern. De återstår att se vem köparen blir och hur den kommer användas, säger Blerim Miftari.

”Fortsatt stort intresse”

Blerim berättar att många har hört av sig gällande objektet, både nyfikna och köpsugna.

Bild: Erik Olsson Fastighetsförmedling.

– Intresset är stort och budgivning pågår, vilket är jätteroligt, säger han avslutningsvis.

I skrivande stund har bunkern kommit upp i över 160 200 klick på Hemnet.

Klicka här om du vill läsa mer om bunkern i Eslöv.