Populärt radhus i Gamla Enskede till salu

I det populära området Gamla Enskede i Stockholm hittar vi radhuset som lockade mest klick i veckan. Huset ligger på en gavel och har en blomstrande trädgård – där solen skiner från morgon till kväll.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

Foto: SkandiaMäklarna Enskede.

Gamla Enskedes radhus

Radhuset uppfördes 1909 och ritades av arkitekten Victor Bodil. Här bor man i anrika och charmiga kvarter med bara tio minuter till stadens puls. I radhuset finns en härlig atmosfär med många tidsenliga detaljer som spegeldörrar, spröjsade fönster och originalträgolv. 

Se fler klicktoppar här!

– Radhuset är charmigt och härligt med mycket karaktär i en magisk miljö. Gamla Enskede ligger extremt nära stan, men området ser nästan ut som det gjorde för 100 år sedan eftersom tomterna är små och inget utrymme till förtätning ges, säger fastighetsmäklaren Niclas Claeson på SkandiaMäklarna Enskede, som förmedlar bostaden. 

Foto: SkandiaMäklarna Enskede.

På sommaren blir trädgården som en egen oas, och gaveltomten bjuder på mycket sol från morgon till kväll. På tomten finns även ett lusthus som byggdes 2014, som ägarna använt som en ateljé där de har målat och snickrat.

– Det jag tycker sticker ut extra med radhuset är att det är en gavel på solsidan med ett härligt solläge, säger Niclas Claeson. 

Foto: SkandiaMäklarna Enskede.

”Mest attraktiva husen i hela söderort”

Radhusen benämns av Riksantikvarieämbetet som Sveriges första radhus. Från början var planen att bygga fler än de 37 radhus som idag finns, men Stockholmarna ratade dem och husen hyrdes därför ut till en början. Men med tiden blev husen och området en eftersökt idyll för barnfamiljerna.

– Numera räknas radhusen till några av de mest attraktiva husen i hela söderort och Gamla Enskede, säger han avslutningsvis.

I skrivande stund har radhuset kommit upp i över 56 300 klick på Hemnet.

Vill du läsa mer om radhuset? Klicka här.