Lyxvåning i Nordens högsta byggnad lockar tiotusentals

Det är på våning 34, i Karlatornet i Göteborg, som lägenheten i sydvästläge ligger. Med dess lyxiga känsla och fria panoramavy över stan har våningen lockat mångas intresse i veckan. 

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

I Karlatornet finns både restaurang och café. Foto: Signhome Fastighetsförmedling.

Skyskrapan Karlatornet

Lägenheten, på dryga 102 kvm, ligger i skyskrapan Karlatornet – Nordens högsta byggnad. Här bor man med balkong i sydvästläge och med fönster från golv till tak med fri utsikt över staden och hamninloppet. Dessutom finns det en bemannad reception i entrén.

– På morgonen får man in morgonsolens värmande strålar och på kvällen har man solnedgången rakt bakom Vinga i väster. På kvällen tänds stadens ljus upp som en glittrande juvel nedanför, säger mäklaren Martin Sundarp på Signhome, som förmedlar bostaden. 

Se fler klicktoppar här!

Här bor man på våning 34, med fönster från golv till tak. Foto: Signhome Fastighetsförmedling.

Under huset finns ett garage där man kan parkera sin bil, och i avgiften till föreningen ingår bland annat medlemskap i en bilpool, tillgång till gym och gemensamma faciliteter. På våning 15 i huset finns även en gemensam takterrass. 

– Lägenheten ligger så högt att inga omkringliggande hus skymmer utsikten, säger Martin Sundarp. 

Lägenheten blickar ut över staden och havet. Foto: Signhome Fastighetsförmedling.

Ikonisk symbol

Karlatornet har snabbt blivit en ikonisk symbol för det nya Göteborg, och ligger i den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen. Området binds samman med övriga centrum genom busslinjer och färja över älven. 

I skrivande stund har lägenheten kommit upp i över 62 200 klick på Hemnet. 

Vill du läsa mer om våningen? Klicka här.