Hemnet lanserar live-streamade bostadsvisningar

Coronavirusets framfart har på kort tid förändrat förutsättningarna i samhället och så även för bostadsvisningar. Hemnet har ställt om sin produktutveckling för att snabbt få en lösning på plats som möjliggör visningar utan fysisk interaktion. Nu erbjuder Hemnet därför alla landets mäklare möjligheten att live-streama sin visning på Hemnet genom nya tjänsten Hemnet Live.

Exempel på hur det kommer att se ut på Hemnet vid en live-streamade bostadsvisning.

– Den allvarliga situationen med spridningen av Corona/covid-19 gör att vi som företag behöver tänka nytt. Vi har alla ett ansvar att hitta lösningar som bidrar till att sakta ned smittspridningen. Nu ger vi alla mäklare tillgång till ett verktyg som gör att de kan streama sina bostadsvisningar i realtid online, samtidigt som de genom Hemnet når ut till en stor grupp spekulanter som tryggt kan följa visningen från sina hem, säger Cecilia Beck-Friis, vd på Hemnet.

Via telefonen

Hemnet Live levereras via livevideobolaget Bambuser, mäklaren genomför enkelt sina visningar via sin egen mobiltelefon som streamas live i bostadens annons på Hemnet. Spekulanter som följer visningen hemifrån kommer kunna ställa frågor direkt till mäklaren genom en chattfunktion. – Vi har jobbat stenhårt för att snabbt få Hemnet Live på plats. Vi investerar för att bostadsmarknaden ska kunna fungera så väl som möjligt i denna mycket speciella tid. Våra undersökningar visar att över hälften av Hemnets besökare kan tänka sig att följa en streamad visning online, förutsatt att kvaliteten är tillräckligt hög. Under rådande omständigheter kommer efterfrågan på den här tjänster sannolikt bara fortsätta att öka, säger Cecilia Beck-Friis.

Hemnet kommer under en initial testperiod tillgängliggöra plattformen för Hemnet Live kostnadsfritt för samtliga mäklare som använder Hemnet.

Utöver lanseringen av live-streamade bostadsvisningar online jobbar Hemnet med flera andra initiativ för att förenkla bostadsförsäljningen utan fysisk interaktion.

Är du mäklare och vill veta mer? Klicka här.