Nyproduktion som är mer än bra ljusinsläpp och planlösning

Visste du att vi i Norden tillbringar drygt 90 procent av vår tid inomhus? Den innemiljö vi lever i har stor påverkan på vårt välmående. Därför har JM tagit beslutet att Svanenmärka alla egna bostäder som projekteras från och med 2018.

Hållbarhet och miljö är ständigt på agendan i Sverige, vilket inte minst syns i krav på produkter och tjänster. Redan på 1990-talet började bostadsutvecklaren JM arbeta metodiskt med just hållbarhet och miljö. Nu utvecklas detta arbete i och med möjligheten att Svanenmärka byggnader. JM har halverat sina utsläpp av klimatgaser, jämfört med 1990. Målet är att de klimatpåverkande utsläppen ska vara nära noll år 2030.

Att en byggnad blivit Svanenmärkt innebär att den granskats ur ett livscykelperspektiv. Byggnaden ska leva upp till krav på låg energianvändning samt stimulera användandet av förnybar energi och gröna innovationer.

Ska vara enkelt

Alla JMs bostäder som projekteras inom koncernen från och med 2018 kommer att bli Svanenmärkta. Det innebär att de bostäder som JM säljer inte bara erbjuder bra planlösningar och generösa ljusinsläpp, utan även allt en svanälskare och miljövän kan önska.

Svanenmärkningen betyder bland annat giftfria materialval i väggar och parkettgolv, att alla vitvaror är energieffektiva, att huset har bra ventilation och att det är enkelt för den boende att källsortera.

– Att köpa en bostad är att planera för framtiden. Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för miljön och en ökad livskvalitet för dem som bor i våra hus. Det ligger i vårt DNA, säger Johan Skoglund, VD på JM.

Firar med svanenbonanza

Nu är lägenheterna i ett av de första Svanenmärkta husen till salu. Därför uppmärksammar JM det genom att bjuda på en svanenbonanza. Perfekt för den som känner sig flygfärdig, har högtflygande planer eller bara vill bygga bo.

Läs mer om objektet och se bilderna från den svan-tastiska lägenheten.

Vakna upp till morgonljus och fågelsång.

Bostaden erbjuder lika doser svanlik elegans och naturliga materialval.

Köket är stilrent, funktionellt och har plats för ett myller av kvittrande middagsgäster.

Bli inte förvånad om du hör ljudet av vingsus.

Den här lägenheten är verkligen ingen ful ankunge.