Bo omgiven av naturen – nära Göteborg

I Björkekärr, 15 minuter från centrala Göteborg, med naturen runt hörnet, byggs just nu Smörslottsparken. Ett bostadsområde som kommer förändra hela området och öppna upp för helt nya boendemöjligheter.

Smörslottsparken är en ny stadsdel i Björkekärr. Området ligger på randen till Delsjöns naturreservat, vilket kommer återspeglas i bostadsområdet. Här får du tillgång till drygt 2 000 hektar skog – 950 meter från din dörr.

Det första steget är att bostadsutvecklaren Balder redan nu börjat renovera befintliga hus på Smörslottsgatan. I nästa steg ska det byggas två hus med 88 bostadsrätter, med en förskola i samband med byggnaderna. På sikt kommer det byggas 600 nya hem i Smörslottsparken.

Vill du veta mer om Smörslottsparken? Klicka här.

Mer än bostäderna

Men Smörslottsparken handlar om mer än bostäderna. Mellan husen kommer den vackra naturen som omger Björkekärr göra sig synlig. Utegym, grillplatser, aktivitetsplan, caféer, restauranger och butiker kommer samsas om utrymmet, integrerat i en naturlig parkmiljö.

– Vi kommer att rusta upp de befintliga innegårdarna inom området. Även nya grönområden kommer att tillkomma, vilket tillsammans med miljöcertifierade hus bidrar till ett boendeområde att trivas och må bra i, säger Erik Lavehall, Affärs- och projektutvecklare på Fastighets AB Balder.

Satsningen på Smörslottsparken ingår i BoStad2021, ett samarbete mellan Göteborgs Stad och byggaktörer i området. För att möta bostadsbehoven gör Göteborgs Stad tillsammans med ett antal kommunala, privata och kooperativa byggaktörer en unik satsning som ska ge 7000 nya bostäder, utöver det ordinarie bostadsbyggandet. Bostäderna ska stå klara 2021 då Göteborg firar 400 år.

Vill du hitta din nya bostad? Gör en intresseanmälan här.