Nu växer Majorna med Bränneriet i Fixfabriken

Med nya bostadsområdet Fixfabriken växer en av Göteborgs mest kända stadsdelar, Majorna. Fixfabriken andas Majorns gedigna historia och kultur, det är helt enkelt ”historiens bästa läge”.

Bostadsområdet Majorna i västra Göteborg är känt långt utanför stadens gränser. Med sin unika identitet och tusenåriga historia har Majorna vuxit fram sten för sten i takt med sina invånare.

Bostadsutvecklaren Balder kommer, med försäljningsstart våren 2019 för projektet Bränneriet följt av Glasbruket, utveckla bostadsområdet Fixfabriken i Majorna. Med fokus på sunda materialval, inspirerande inredning och hög arkitektonisk höjd ska Balder integrera ett nytt modernt kvarter utifrån den kulturella mångfald och arkitektur som redan finns i Majorna.

Detta är Bränneriet – läs mer här.

En egen oas

Majorna ligger som en oas i Göteborg, med vatten på ena sidan och vackra Slottsskogen på den andra. Stadsdelen ligger nära det mesta, oavsett om det handlar om kollektivtrafik, service, utbud eller närhet till upplevelser. Förutom Mariaplan med caféer, restauranger, nybakat bröd, nystyckat kött, florister och hudterapeuter är du omringad av tidigare nämnda Slottsskogen, Röda Sten, Sockerbruket, havet, Sjömagasinet och centrum.

Med allt detta runt hörnet kommer Fixfabriken bli en ny mötesplats i Majorna där unga som gamla kan leva aktiva liv i en ständigt föränderlig och levande stadsdel.

Visste du att…

Majorna är känt för sina charmiga gamla kvarter, karaktäristiska kultur och industriella framtoning. Men visste du att Klippan varit en viktig knutpunkt för handeln sedan 1400-talet – långt före staden Göteborg bildades? Och att arkeologer hittat fynd från 8 400 till 6 000 år före Kristus?

Vill du veta mer om Fixfabriken? Klicka här och läs mer.

Fakta: Detta är Bränneriet

Typ: Flerbostadshus

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Antal lägenheter: 134

Boarea: Cirka 27 – 162 m²

Antal rum:1 – 5 rok

Status:Planering pågår

Säljstart: Våren 2019

Preliminär inflyttning: Från och med hösten 2021