Nytt bostadsområde växer fram i populära Nacka

Nacka är en av Stockholms mest populära kommuner. Närheten till vattnet och bra kommunikationer är bara några av fördelarna med Nacka. Här bygger JM flera kvarter i ett helt nyetablerat område, Nacka Stad.

Illustration som visar de JM-kvarter som kommer att byggas bredvid det gamla vattentornet som är ett välkänt landmärke. Foto: JM

Nacka är ett ständigt växande område, till exempel kommer tunnelbanan rulla där inom några år. Ett nytt tunnelbanestopp kommer att byggas bara ett stenkast från JMs första projekt i Nacka Stad, Vattentornet Södra. – Det är ett expansivt område där mycket bostäder och tunnelbanan ska byggas. JMs kvarter har närheten till både natur och centrala delarna av Nacka, säger Åsa Svedlund, projektledare för Vattentornet Södra på JM.

Läs mer om JMs planer för Nacka Stad.

Nära vattnet – och city

Utomhusliv, bad och träning finns alltid nära i Nacka Stad, Nyckelviken med sina stränder och klippor erbjuder allt från motionsslingor till hagar med hästar och får. Samtidigt ligger köpcentrumet Nacka Forum, ett av Stockholms mest populära, runt hörnet. Den infrastruktur som sedan tidigare finns i Nacka skapar bra förutsättningar för kommunikation till city, det går att välja mellan buss, bil, cykel, båt och från 2026 tunnelbana.

Kommer JMs hus i Nacka Stad ligga nära den nya tunnelbanestationen? – I kvarteret mittemot JMs södra kvarter kommer det bli en uppgång från tunnelbanan via hiss. Den primära tunneluppgången blir mot Nacka forum, säger Åsa Svedlund, projektledare för Vattentornet Södra på JM.

Det första av flera kommande JM-projektet i Nacka Stad är Vattentornet Södra. Det kommer att byggas bredvid det gamla vattentornet som är ett välkänt landmärke. I första kvarteret kommer JM bygga 198 lägenheter fördelat på tre etapper. Fastigheterna byggs på ett sätt som gör att de samspelar med området och hur omgivningen ser ut.  – Fasaderna kommer ha stor variation i olika kulörer av tegel, puts och skivmaterial. Färgsättningen är inspirerad av Vattentornet som ligger intill projektet. Konstnären Åke Pallarp har gjort färgsättningen av Vattentornet som är ett tydligt riktmärke med sin karakteristiska målning vilken syns tydligt när du åker genom Nacka, säger Åsa Svedlund.

Från Nacka Stad kan du ta dig till city med buss, bil, cykel, båt och från 2026 tunnelbana. Foto: JM.

Fakta: Detta är Vattentornet Södra Nacka Stad

198 bostadsrätter ska byggas i tre etapper. I den första etappen av Vattentornet Södra släpps drygt 70 bostäder till försäljning.

Läs mer om Vattentornet Södra här.