Så växer Göteborg med Kvibergsstaden

Kvibergsstaden är ett av Göteborgs mest expansiva och spännande områden. Under de senaste 10 åren har området bytt skepnad, mycket tack vare JM som varit en viktig del av utvecklingen.– Det har gått från att vara ett område som kunde anses som lite ”ruffigt” och otryggt till att blien levande och attraktiv stadsdel att vistas och bo i, säger Mathias Petersson, projektledare på JM.

Kviberg har historiskt sett präglats av det regemente som låg där fram till mitten av 1990-talet. Därefter har området utvecklats i hög takt och vuxit, något som det framväxande Kvibergsstaden är ett bra exempel på. Göteborgs Stads mål är att bygga samman Utby och Gamlestaden, det är där Kvibergsstaden kommer in i bilden.

Läs mer om JMs planer för Kvibergsstaden här.

Översiktsbild som visar var Kvibergs Esplanad och Kvibergs Boulevard kommer att ligga. Foto: Diakrit.

Tydlig idrottsprofil

JM har byggt i Kvibergsstaden i drygt 10 år och varit en viktig spelare i hur området vuxit fram. JMs vision för Kvibergsstaden är att skapa bostäder och platser som tilltalar människor som söker ett tryggt stadsboende utan att bo mitt i stan.  – Vi har även valt att knyta an till den idrottsprofil som området fått, dels genom den närliggande Arenan och genom det att vi nu skapar ”Kvibergsrundan” tillsammans med de andra byggherrarna som ska bidra till aktivitet och rörelse ner mot Säveån, säger Mathias Petersson, projektledare på JM.

Kvibergsrundan är ett samarbete mellan olika byggherrar för att skapa en bra boende- och utemiljö. Bland annat har de boende möjlighet att tycka till om hur området ska utvecklas.

De som köper en bostad i något av JMs projekt i Kvibergsstaden, vad kan de förvänta sig av området?  – Köper man en bostad här så kan man räkna med ett enklare vardagsliv och bättre livskvalité, samt att få se ett redan utvecklat område växa och bli ännu bättre. Här får man närheten till stan och det nya resecentret i Gamlestaden oavsett om man väljer cykel, kollektivtrafik eller bil. På promenadavstånd finns redan hela arenaområdet med de flesta aktiviteter man kan tänka sig och en ny skola öppnar där nu efter sommaren, säger Mathias Petersson.

Illustration som visar Kvibergs Boulevard. Foto: Diakrit.

Tre kvarter

JM planerar och bygger just nu flera projekt i Kvibergsstaden. Kvibergs Esplanad och Kvibergs Boulevard byggs och det planeras för ytterligare flerbostadsprojekt och småhusprojekt.

Esplanad och Boulevard har båda genomtänkta materialval, bra förvaring och en genomgående hög standard för att bostäderna ska hålla över tid. I Kvibergs Esplanad finns det flera lägenheter till salu med inflyttning redan till sommaren. Du kan läsa mer om Kvibergs Esplanad här.

Kvibergs Boulevard kommer att Svanenmärkas för att tydliggöra att husen har ritats och byggts med omtanke för miljö, både ur boende- och globalt perspektiv. – Speciellt för Kvibergs Boulevard är att vi har några studioettor med sovloft och stor uteplats i söderläge, detta ger en liten prisvärd lägenhet men med en större lägenhets umgängesytor, säger Mathias Petersson, projektledare på JM.

Läs mer om Kvibergs Boulevard här.

Illustration som visar Kvibergs Esplanad. Foto: Diakrit.