”Vi finns både där Malmö växer och mitt i staden”

Malmö växer, och det går snabbt. Bostadsutvecklaren JM har en tydlig roll i utvecklingen av Malmö och bygger projekt på flera platser i staden.– Vi finns där Malmö växer i område som Hyllie, Sorgenfri och Dockan men även mitt i staden med projekt som Nils och Friisgatan, säger Liselotte Adilstam, Försäljningschef på JM i Malmö.

JM Dockan ligger i uppmärksammade Västra Hamnen och består av två olika projekt, Havsprinsen och Varvet. Foto: JM

Malmös närheten till Köpenhamn och kontinenten går inte att nämna för ofta. För de boende i Malmö finns hela Öresundsregionen runt hörnet, vilket har skapat en gedigen och bred arbetsmarknad för Malmöborna.

Vill du bo i ett JM-hus i Malmö? Läs mer här.

Under de senaste åren har också helt nya bostadsområden vuxit fram i Malmö, till exempel Dockan/Västra Hamnen. Det senaste utbyggnadsområdet är Sorgenfri, där omvandlingen av ett industriområde till en unik central stadsdel pågår. Här kommer  kreativa verksamheter samsas med nya bostäder och restauranger.

JM Dockan ligger i uppmärksammade Västra Hamnen och består av två olika projekt, Havsprinsen och Varvet. Västra Hamnen är tydligt exempel på Malmös utveckling de senaste 10 – 15 åren. Området har förvandlats och blivit ett livligt bostadsområde med skolor, förskolor, stormarknader och ett levande kulturliv.

Nya områden växer fram

Bostadsutvecklaren JM har varit en viktig spelare i denna förändring av Malmö, och fortsätter vara det. I de västra delarna av staden växer nya bostadsområden fram där JM varit en del från starten.

JM Kalkbrottet är unikt bostadsområde som gränsar till Limhamns kalkbrott och Öresund. Limhamns kalkbrott är ett av norra Europas största dagbrott och ett resultat av den industriella brytningen som pågick här fram till 1994. Nu har naturen tagit ett grepp om kalkbrottet som är cirka 1300 meter långt, 800 meter brett och 65 meter djupt.

JM bygger flera unika projekt i Malmöområdet, bland annat JM Kalkbrottet. Foto: JM.

Havet är bara en kort cykeltur bort och från de flesta av bostäderna har de boende en häftig utsikt över karaktäristiska kalkbrottet. Projektet ligger strax söder om Limhamn vilket skapar en närhet till service och skolor.

Oavsett om du vill bo i city med allt vad det innebär eller nära havet så finns möjligheterna i Malmö, utan att du behöver tumma på närheten till jobb och fritidsliv.

Visste du att…

JM har Sveriges nöjdaste kunder enligt Prognoscentrets årliga branschmätning för kundnöjdhet där fler än 40 bostadsutvecklare deltog. Det är sjunde gången, sedan mätningen började 2009, som JM tar hem förstaplatsen i kundnöjdhet.