Nya bostadsformen växer i Sverige

JMs bostadsprojekt Bolinder Entré ligger nära till Mälarens vatten, pendeln i Kallhäll och grönskande natur. Men det är inte enbart läget och närservice som lockar nyfikna, det är främst den än så länge ovanliga bostadsformen; ägarlägenheter.

Illustration som visar var Bolinder Entré kommer att vara placerat.

Ägarlägenheter är en ägandeform som är populär i övriga Europa, men än så länge ovanlig i Sverige. En ägarlägenhet ger, till skillnad från en bostadsrätt, ett direkt ägande med stor personlig frihet.

Läs mer om Bolinder Entré här.

Nu bygger JM ägarlägenheter i Bolinder Entré som ligger i Kallhäll norr om Stockholm, alldeles bredvid Mälaren. Upplåtelseformen gör det möjligt att äga sin egen lägenhet i ett flerbostadshus Detta innebär bland annat att du själv bestämmer när och hur du vill renovera och om du vill hyra ut din bostad. Även juridisk person har möjlighet att köpa en ägarlägenhet. En del ser detta som en investering. Att bo och äga en ägarlägenhet likställas med ett hus. JM brukar förenklat beskriva det som ”radhus på höjden” och ger dig ett friare boende med lägre fasta kostnader.– Intresset för JMs ägarlägenhetsprojekt är över förväntan och blir allt mer efterfrågad ju mer kunderna får veta, säger Rikard Boman, projektledare på JM.

Foto: JM

Grönt med stort kulturarv

Bolinder Entré består av totalt 80 ägarlägenheter och ligger i området Bolinder Strand, ett före detta anrikt industriområde som har moderniserats och är idag ett lugnt område nära natur men ändå bara ett stenkast från bra kommunikationer och service. Bolinder Entré är precis som övriga nya bostäder i området ritat så att det smälter in och plockar upp områdets industrihistoria med K-märkta byggnader. Hela området omringas av grönområden, skog och Mälarens vatten.

Vill du veta mer om JMs ägarlägenheter i Bolinder Entré? Klicka här.

Flera projekt ute på marknaden

JM är en av få stora bostadsutvecklare som bygger ägarlägenheter i Sverige. Bland annat byggs ägarlägenheter i Dalénum på Lidingö, Liljeholmskajen i Stockholm och i Uppsala. En viktig skillnad mellan en ägarlägenhet och en bostadsrätt är att de gemensamma kostnaderna kan hållas betydligt lägre. Avgiften för en bostadsrätt utgörs till stor del av räntekostnader och amorteringar på föreningens gemensamma lån, något som inte finns kopplat till en ägarlägenhet.

Foto: JM