Bostadsområdet som har det där lilla extra

Trivsamma Tuve, så brukar stadsdelen Tuve strax norr om centrala Göteborg beskrivas. Här bygger bostadsutvecklaren Wästbygg Våra hem nya Kvarteret Tuvebo, ett bostadsprojekt med flera unika detaljer.– Det är ett område som ligger nära naturen, men samtidigt är det en kort bussresa till centrum, säger Jonas Hulterström, affärs- och projektutvecklare på Wästbygg Våra hem.

Illustration som visar innegård samt det gårdshus som kommer vara tillgängligt för de boende i Kvarteret Tuvebo.

Tuve är ett väletablerat bostadsområde på Hisingen och hjärtat av Tuve är Tuve Torg. Här har människor samlats sedan området etablerades i början av 1970-talet. Kvarteret Tuvebo, ligger en kort promenad från torget och byggnationen av första etappen, Bostadsrättsföreningen Tuvebo Smedja, är i full gång.

Gå på visning av Kvarteret Tuvebo – visningar hela sommaren.– En stor fördel med området är att all service redan finns på plats. På torget finns matbutiker, blommor, bageri och restaurang. Idrottsanläggningar, förskolor och skolor är väl etablerade säger Jonas Hulterström.

Hur kommer Kvarteret Tuvebo anpassas för att passa in i den befintliga miljön?– Vi har valt tegelfasad som är vanligt i Tuve, ett tidlöst och klassiskt material som andas kvalitet. Det gör att huset kommer att smälta in i området på ett naturligt sätt.

Målet med hela Kvarteret Tuvebo är att skapa ett bostadsområde som har det lilla extra. Bland annat kommer det byggas ett gårdshus som de boende kan använda för fester och andra tillställningar. Det kommer också finnas en gästlägenhet och en gemensam stor tvättstuga i markplan som också kan bli en träffpunkt.

I området finns lekplatser, koloniområde, motionsspår och mycket mer.

Nära naturområden

Strax söder om Tuve ligger Hisingsparken, Göteborgs största parkområde. I parken finns det en 4Hgård, ett koloniområde och gott om motionsspår och man får inte missa ett besök på lekplatsen Bondgården. Just närheten till naturen är en av de stora fördelarna med att bo i Tuve, menar Jonas Hulterström. Det är lätt att leva ett aktivt liv, särskilt för sportintresserade barn finns det möjlighet att spela fotboll, innebandy, tennis eller ishockey. Men närheten till naturen utesluter inte närheten till centrala Göteborg.– Kommunikationerna till centrum är jättebra, vilket underlättar om man jobbar i andra områden i Göteborg, säger Jonas Hulterström. Busshållplatsen ligger dessutom precis intill vårt kvarter.

Läs mer om Brf Tuvebo Smedja – missa inte takterrassen med härlig utsikt.

Klicka på bilden för att se kartan mer detaljerat.

Fakta: En del av BoStad2021

Kvarteret Tuvebo är en viktig del av utvecklingen av Göteborg. Projektet ingår i Göteborgs stads satsning BoStad 2021, som . är ett samarbete mellan privata, kooperativa och kommunala byggaktörer i Göteborg. Totalt ska det byggas över 7 000 bostäder fler än vad som normalt skulle byggts. Målet är att alla bostäder stå klara i tid till Göteborgs 400-årsfirande 2021.