Ett helt nytt område växer fram i Kungälv

Bara 20 minuter från centrala Göteborg håller ett helt nytt bostadsområde på att växa fram, Kongahälla. Strax utanför Kungälv centrum kommer området, när det är klart, bestå av drygt 1 000 bostäder. – Det är en ny stadsdel, ett helt nytt centrum med allt man behöver, säger Annie Jónsson, marknadsansvarig på JM, en av bostadsutvecklarna som utvecklar området.

Kungälv är nu en stad som har nära till allt. Allt finns på orten, oavsett om handlar om grönområden, handel eller restaurangutbud. Sedan är närheten till centrala Göteborg ett stort plus.

Vardagsrum i den visningslägenhet spekulanter kan besöka.

Här utvecklas just nu Konghälla, stadens största nybyggnadsprojekt i modern tid. Området ligger bra placerat med närheten till centrala Kungälv, men också stora naturområden och havet bara några kilometer bort. Bostadsutvecklaren JM har varit med redan från planeringsstadiet av Konghälla, vilket gjort att de kunnat påverka områdets utseende från början.

Vad är JMs vision med området?  – Att vi är med och bidrar till den ”blandstad” vi nu ser växer fram. Det är en blandning av olika typer av bostäder, både små och stora, i olika upplåtelseformer. Men även en blandning av verksamheter såsom Kongahälla center, förskola och bostäder vilket skapar liv och rörelse över hela dygnet. Dessutom kommer det finnas plats för rekreation i områdets kommande parkstråk. En stor lekplats finns redan klar idag. Det ska vara en levande stadsdel helt enkelt, säger Annie Jónsson. 

Utvecklar två projekt

JM bygger två projekt i Konghälla, Ringmuren respektive Kungsporten. Kungsporten med sina 61 lägenheter om ett till fyra rum och kök utgör första etappen. Huset byggs i robust tegel i olika skiftningar, indragna penthousevåningar och mycket växtlighet. Alla lägenheter i båda projekten har genomtänkt planlösning med stora balkonger eller uteplatser, förklarar Annie.

Detta är Kungsporten. Läs mer här.

Illustration som visar Brf Kungsporten. – Du har tillgång till alla bekvämligheter du behöver med hiss, p-plats i garage under huset, källarförråd och en härlig innergård med mycket växtlighet, säger hon.

Funktionellt och hållbart

Ringmuren är en fortsättning av Kungsporten, bestående av 50 lägenheter även här ettor till fyror. Inredningen har fokus på design, kvalité, miljö och trender. Utrustning i kök och badrum är modern och praktisk och är enkel att bygga vidare på. Alla JMs projekt är energisnåla med strävan efter att vara bra både för människors hälsa och för miljön.

Illustration som visar Brf Ringmuren.

Vill du veta mer om Ringmuren? Klicka här.

– I JMs bostäder i Kongahälla ska det vara enkelt att leva. Alltifrån din genomtänka lägenhet med stor balkong eller uteplats till den grönskande innergården. Möjlighet till garageplats under husen och all tänkbar service i det direkta närområdet. Kongahällas läge och resecentrum gör att du snabbt och smidigt tar dig både norrut och söderut med både bil och kollektivtrafik.

Fakta: Detta är Kungsporten

Antal bostäder: 61 lägenheter

Prisspann: 1 445 000 – 4 095 000 kr

Boarea: 26 – 96 kvadratmeter

Rum: 1-4

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Gå en virtuell visning av Kungsporten här.

Fakta: Detta är Ringmuren

Antal bostäder: 50

Prisspann: 2 545 000 – 4 555 000 kr

Boarea: 66 – 106 kvadratmeter

Rum: 2-4

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Gå en virtuell visning av Ringmuren här.