De köpte nyproduktion – utan väntetiden

Med Riksbyggens koncept Inflyttningsklart blir du först i en lägenhet, men utan den väntetid ett normalt nyproduktionsköp innebär. Det är något som passade Kathleen Ramos, 21 år, och Anna Holmlund, 21 år, perfekt. – Vi kollade då på nätet, såg två exakt likadana lägenheter och vi har alltid velat bo nära varandra. Så det var perfekt, säger Kathleen.

Anna Holmlund, 21 år och Kathleen Ramos, 21 år.

De båda kompisarna läser båda två tredje terminen på juristprogrammet i Uppsala. Inför terminstarten var de på jakt efter varsin bostad, helst nära varandra. De hade tidigare åkt förbi huset på Industrigatan i centrala Uppsala flera gånger, men det var först efter ett tag som de bestämdes sig för att titta närmare på själva lägenheterna. – Den som känner till Uppsala vet att så länge bostaden ligger längs ån så är det bra läge, och det var det första vi fastnade för. Ett bra läge nära vattnet, säger Anna Holmlund.

Se vilka Inflyttningsklara lägenheter som finns där du bor.

Köpte lägenhet ovanför varandra

Stjärnorna stod rätt för de båda gymnasiekompisarna för de lyckades köpa varsin lägenhet på våning två respektive våning tre. Perfekt, för att citera båda två.

Lägenheterna de köpte var en del av Riksbyggens koncept Inflyttningsklart, vilket innebär att lägenheterna är nyproducerade men färdiga. Det är bara att flytta in direkt, det var något som underlättade beslutet för både Anna och Kathleen. Att flytta in en helt nyproducerad bostad är skön känsla, du är först att ställa mat i kylskåpet, ta en dusch eller använda spisen.– Vi behövde flytta till terminstarten och vi var ute efter nyproducerade bostäder, så det passade oss perfekt. Det är en speciell känsla att vara först i en bostad, förklarar Kathleen.

Annas vardagsrum, med hundarna Richie och Rocky.

Hundar och människor trivs

De båda hundarna, Rocky som Anna äger och Richie som är Kathleens, trivs också i lägenheterna. Anna förklarar att de hjälper varandra att ta hand om hundarna när de har olika föreläsningar. Bostädernas centrala läge gör att de också hinner hem över lunchen för att gå med hundarna.

En annan detalj som både hundarna och Anna och Kathleen gillar med lägenheterna är att fönsterna i både sovrum och vardagsrum går från golv till tak. Perfekt för människor som vill ha lägenheter med bra ljusinsläpp och hundar som vill ha koll på vad som pågår på innergården. – I slutändan blev allt bättre än vad vi förväntade oss, allt känns väldigt positivt, säger Anna Holmlund.

Se vilka Inflyttningsklara lägenheter som finns där du bor.

Kathleens vardagsrum, med Rocky.