Nytt bostadskoncept i Örebro: ”Maximera planlösningen”

Yteffektivt, prisvärt och kvalitativt. Det är tre ledord som genomsyrar bostadsprojektet Hjälmare hage i Örebro. Projektet är en del av bostadsutvecklaren JMs nya koncept Smarta kvadrat, bostäder som ger mer rum för livet både i och utanför bostaden.

Illustration som visar interiör i en av lägenheterna i Hjälmare hage. Foto: Ettelva.

Smarta kvadrat är ett framtaget koncept där bostadsutvecklaren JM bygger bostäder med nedpressade priser, bland annat genom en mer effektiv produktionsprocess. JM har märkt en efterfrågan på kvalitativa, något enklare boendealternativ för personer som vill lägga pengar på annat än boende. Det blir mer pengar över som kan gå till sommarhuset, fjällstugan, husbilen eller resor. Konceptet passar också personer som tar första steget från en hyresrätt till en bostadsrätt.

Vill du veta mer om Hjälmare hage? Klicka här och anmäl ditt intresse.

– Vi vänder oss till kundgruppen som vill in på bostadsmarknaden, men även kundgruppen som vill skala ned sitt boende och få mer utrymme för livet. Med Hjälmare hage kan vi erbjuda ett yteffektivt boende i ett område som tilltalar många, säger Jonas Englund, projektledare på JM.

Illustration som visar Hjälmare hage. Foto: Ettelva.

Effektivt

Med Smarta kvadrat används varje kvadratmeter effektivt. Det innebär att vad som vanligtvis är en tvåa, kan här bli en trea. Det innebär ett extra rum utan att kostnaderna skenar iväg.

Men det finns ett fjärde rum som ibland glöms bort och det är området utanför bostaden. Hjälmare hage ligger i Norra Ormesta, på cykelavstånd till centrala Örebro men samtidigt med naturen precis utanför dörren. Naturreservatet Oset-Rynningeviken är en av grannarna och öppnar för massor av möjligheter till utflykter, träning och ett aktiv liv. En annan granne är Hjälmaren och sjöns glimrande vatten.

Bo med naturen runt hörnet – lär dig mer om Hjälmare hage.

Vad gör att Hjälmare hage sticker ut bland andra bostadsprojekt i Örebro?– I Hjälmare hage får du mer rum för livet i naturnära läge. Välplanerade och prisvärda bostäder med mycket funktion fast på mindre yta än i en vanlig JM-lägenhet. Smarta kvadrat är alternativet för den som vill maximera planlösningen på en nedskalad yta och få pengar över till annat i livet. Här finns få onödiga kvadratmetrar, säger Jonas.

Lägenheterna i Hjälmare hage kommer att bestå av 65 lägenheter, ettor till fyror, från 29 kvadratmeter till 91 kvadratmeter. Alla lägenheter har också balkong eller uteplats. Som en del av Smarta kvadrat-konceptet byggs lägenheterna med stort fokus på hållbarhet i form av exempelvis rejäla golv som håller år efter år och olika effektiva förvaringsmöjligheter.

Om jag köper en bostad i Hjälmare hage, vad kan jag förvänta av att bo där? – En bostad som är optimalt planerad, har rikligt med ljusinsläpp och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. I bostaden finns allt du behöver, i en mer kompakt form. Hjälmare hages bostäder är Svanenmärkta och håller JMs erkänt höga kvalitet. Allting är nytt och fräscht när du flyttar in, säger Jonas Englund.

Anmäl ditt intresse för Hjälmare hage här.

Naturreservatet Oset-Rynningeviken är en av Hjälmare hages grannar och öppnar för massor av möjligheter till utflykter, träning och ett aktiv liv.

Fakta: Hjälmare hage, Smarta kvadrat

Lägenheter: 65 lgh

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Hiss: Ja

Svanenmärkning: Ja

Storlek: Ettor, tvåor, treor och fyror