Nytt projekt i Lund: ”Noga utvalda material”

Kvarteret IQ är det första bostadsprojektet i Lund som går under bostadsutvecklaren JMs nya koncept ”Smarta kvadrat”. Det innebär att lägenheterna är välplanerade och prisvärda – utan att tumma på kvaliteten.

Kvarteret IQ i Linero. Illustration: JM

Smarta kvadrat är ett nytt koncept där bostadsutvecklaren JM bygger bostäder där priserna pressats ner. JM har märkt en efterfråga på kvalitativa och något enklare boendealternativ för personer som vill lägga pengar på annat än boende. Konceptet passar också personer som tar första steget från en hyresrätt till en bostadsrätt.

På vilket sätt skiljer sig Smarta kvadrat från ”vanliga” JM-lägenheter? – Lägenheterna är smartare i den meningen att alla funktioner finns, men på en mindre yta. I merparten av lägenheterna har man dessutom möjligheten att välja bort ett rum för att bättre kunna anpassa sitt boende efter egna behov, säger Pernilla Magnusson, marknadsansvarig på JM Syd.

Vill du veta mer om Kvarteret IQ i Linero? Klicka här.

Exempel på hur ett vardagsrum kan se ut i Kvarteret IQ. Illustration: JM.

Lägenheterna i området är fördelade i fem våningar, där alla lägenheter har balkong, fransk balkong eller uteplats. Som en del av Smarta kvadrat byggs lägenheterna med stort fokus på hållbarhet, genom exempelvis slitstarka material och effektiva förvaringsmöjligheter.

Nära till centrum och friluftsliv

Kvarteret IQ byggs i stadsdelen Linero i sydöstra delen av centrala Lund, ett område som under de senaste åren har rustats upp rejält. Det är en levande stadsdel som präglas av studentliv och mycket grönska. Ett par minuter bort finns det nyligen upprustade Linero centrum med matbutik, vårdcentral, gym och restauranger. Projektet är byggt för att underlätta smidig kommunikation för de boende, exempelvis kommer det att byggas ett cykelförråd så att de boende kan förvara sina cyklar på ett säkert sätt, dessutom kommer boende i föreningen att ha tillgång till en bilpool inom kvarteret.

Är du nyfiken på bostadsprojektet? Gör din intresseanmälan här.

Smarta kvadrat 1 rum och kök. Illustration: JM

Vad kan man förvänta sig om man köper en bostad i kvarteret IQ? – Du kan förvänta dig en fin lägenhet med noga utvalda material för att passa ett modernt liv. Kvarteret ligger ett lugn och fräscht område i Lund, där all service och kommunikation finns nära till hands, säger Pernilla Magnusson.

Läs mer om Kvarteret IQ i Linero här.

Fakta: Kvarteret IQ, Smarta kvadratLägenheter: 78 lghBoarea: 27 – 81 kvmUpplåtelseform: BostadsrättHiss: JaParkeringsplats: Finns att tillgåFörråd: JaStorlek: Ettor, tvåor, treor samt fyror.