Nytt villaområde växer fram: ”Fantastiskt läge”

I det nya kvarteret Pärlbandet i populära Björnövik byggs 13 moderna villor med äganderätt. Här bor du i ett trivsamt, naturnära kvarter med närhet till stad, bad och skidbacke en timme från Stockholm.

Så här kommer en villa på 147 kvadratmeter att se ut. Illustration: OBOS

I kvarteret Pärlbandet bygger OBOS 13 unika villor med äganderätt i tre olika storlekar: 105, 144 och 147 kvadratmeter. Den minsta modellen är ett bekvämt enplanshus, medan de två större husen erbjuder generösa ytor fördelat på två våningsplan. 

Vill du läsa mer om Pärlbandet? Klicka här.

– Kvarteret har fått sitt namn av hur husen sträcker ut sig längs med den lugna villagatan, men även för att det är riktiga pärlor till villor, säger Jonas Ericsson, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling, som förmedlar projektet.

Husen i kvarteret får vita fasader med grå detaljer som kompletterar den redan befintliga bebyggelsen i området. Inredningen blir tidlös med material som är utvald för att hålla i många år framöver. Samtliga bostäder får öppen planlösning med vackra fönsterpartier, fina tomter med generösa altaner att njuta av, egen carport och ett stort förråd.

Exempel på hur ett vardagsrum kan se ut. Illustration: OBOS

Hur efterlängtat är ett sådant här projekt?– Det är jättevälkommet och märks tydligt på hur många som redan har visat intresse för projektet. Tidigare har det byggts mycket norr om Norrtälje, men det här området är nytt på marknaden och har dessutom ett väldigt bra läge, säger Jonas.

Klicka här för att se fler bilder på Pärlbandet.

Är det här ett ovanligt bostadsprojekt i Norrtälje?– Ja, det är det. Dels för att läget är så fantastiskt bra, men även för att husen i Pärlbandet blir så fina och genomtänkta. Det är så tydligt att OBOS prioriterar trivsel för dem som ska bo i kvarteret.

Nära till skärgård och stadspuls Trots att området i Björnövik är nytt, har det på kort tid blivit mycket populärt området. En anledning är det natursköna läget, där du har lika nära till ett svalkande dopp på sommaren som att åka skidor på vintern. Längtar du efter puls, är det gång- och cykelavstånd till Norrtäljes stadskärna, samtidigt som centrala Stockholm ligger en bussresa bort.

Vill du göra en intresseanmälan för projektet? Klicka här.

Kvarteret Pärlbandet, de vita villorna till höger. Illustration: OBOS

Fakta: Detta är Pärlbandet Antal bostäder: 13 villor Boarea: 105-147 kvadratmeter Tomtarea: 500-650 kvadratmeter Upplåtelseform: Äganderätt Inflyttning: 2020/2021 Pris: Från 4 450 000 kronor