Spännande område växer fram i Västra Frölunda

I Västra Frölunda växer ett helt nytt område fram. I kvarteret Kastanjedalen bygger JM-koncernen två nya projekt, Sticklingen och Perennen, med bostäder för livets olika faser.

Kastanjedalen i Västra Frölunda. Illustration: JM

I området står bostadsutvecklaren JM, tillsammans med dotterbolaget Seniorgården, bakom bostadsprojekten Sticklingen och Perennen. Det sistnämnda byggs av Seniorgården, och här är bostäderna endast tillgängliga för personer över 55 år. Nils Eberil, projektchef på Seniorgården, förklarar närmare.

– Lägenheterna blir rymliga och moderna för att på bästa sätt kunna fungera som en social mötesplats för dig och din familj. Om man får gäster kommer det även att finnas ett övernattningsrum i fastigheten som är bokningsbar, säger han.

Vill du läsa mer om Perennen? Klicka här.

Närhet till grönska och service

I Perennen kommer 39 lägenheter att byggas i olika storlekar. Vissa bostäder kommer att få öppen planlösning. Gemensamt för samtliga bostäder i kvarteret är att de antingen får en generös uteplats eller balkong. Vill man ha balkongen inglasad så erbjuds detta som tillval. Det ska vara enkelt att bo i Perennen, därför kommer det att finnas hiss som går till alla våningar.

Mellan bostadshusen, planeras en lugn och grön innergård med både odlingslådor och boulebana. Invid gården bygger man även en gemensamhetslokal för den som vill hålla fest eller slå sig ner över en kopp kaffe.

I Perennen får samtliga bostäder en egen balkong eller uteplats. Foto: Seniorgården

Strax intill, ligger projektet Sticklingen. Där planeras 80 stycken lägenheter i olika storlekar, från 1-4 rum och kök. Gemensamt för alla lägenheter är att samtliga kommer att få en antingen en balkong eller uteplats, gott om förvaring samt ett förråd. 

Vad för bostäder kommer att finnas i Sticklingen? 

– I Sticklingen kommer du att hitta välplanerade lägenheter, som passar allt från den nyblivna familjen till en person som är på jakt efter sitt första boende. Det finns något för alla, säger Malin Pettersson, JMs projektledare för kvarteret Kastanjedalen.

Vill du läsa mer om Sticklingen? Klicka här.

Lägenheter nära havet

Utanför Sticklingens två röda tegelhus, görs det plats för en grön gård som smälter in i det resterande området. Läget i Kastanjedalen är optimalt för att cykla. Du kan antingen parkera din cykel på gården eller i förrådet i källaren. När det sedan är dags att rulla iväg tar det inte många minuter till mataffärer, shopping och badplatser som Ganlet eller Fiskebäcksbadet.

Preliminär inflyttning sker hösten 2023, men redan i sommar är det säljstart för bostäderna i både Perennen och Sticklingen för JMs och Seniorgårdens VIP-kunder. Detta innebär att du får förhandsinformation och möjlighet att boka en bostad innan de erbjuda till allmän försäljning.

I Sticklingen finns något för alla. Foto: JM

Fakta: Perennen Preliminärt tillträde: Hösten 2023 Antal rum: 2-4 rum och kök Boendeform: LägenhetUpplåtelseform: Bostadsrätt Bostäder: 39 stycken Hiss: JaÖvrigt: Endast för 55+ år 

Vill du göra en intresseanmälan för Perennen? Klicka här.

Fakta: Sticklingen Preliminärt tillträde: Hösten 2023 – våren 2024Rum: 1-4 rum och kök Boendeform: LägenhetUpplåtelseform: BostadsrättHiss: JaAntal bostäder: 80 stycken 

Vill du göra en intresseanmälan på Sticklingen? Klicka här.