Unika parvillor i Brevik: ”Andas verkligen kvalité”

Det byggs sällan nyproduktionsprojekt på Lidingö, men ibland händer det. Just nu är två exklusiva parvillor till salu i Brevik, producerade av bostadsutvecklaren Resona. – Dessa bostäder andas verkligen kvalité och genomtänkt boendemiljö, säger Fredrik Brunlid, ansvarig för Nyproduktion på Gadelius Fastighetsbyrå på Lidingö.

Drabanten och Hövdingen, det är namnen på de unika parvillor som är utvecklade av Resona och Gadelius förmedlar. Projektet går under namnet ”Linet”.

Vill du veta mer om parvillorna? Klicka här. – Tillgången på byggklar mark är naturligtvis begränsad på Lidingö, men när en duktig utvecklare kommer över någon eller några tomter i ett sammanhang, finns möjlighet att göra någonting bra, oftast parvillor och i enstaka fall även attefallshus, säger Fredrik.

Bakom villorna står Belatchew arkitekter och de har skapat hem som är samtida, men med en tydlig dragning åt det klassiska, vilket gör att husen smälter in naturligt i den gamla fina villamiljön. Varje parhus har öppen planlösning som underlättar för umgänge och ett levande hem.

Stor erfarenhet

Gadelius har stor erfarenhet av att förmedla småskaliga projekt av hög kvalité. De har bland annat förmedlat omtalade projekt som Antilopen och Enåsen.

Bostäder i Linet kommer att vara bostadsrätter. Dessa mindre nybildade föreningar är idag i princip uteslutande obelånade, och köparnas insatser och upplåtelseavgifter täcker hela köpeskillingen, vilket är positiv menar Fredrik. – Avgiften till föreningen blir låg och de boende/andelsägarna bär ingen ränterisk för föreningen utan behöver bara koncentrera sig på sin egen bolånesituation. Oftast motsvarar boendet i en Brf Parvilla känslan av att bo ett eget hus/fastighet, men här slipper man ju faktisk både lagfarts- och pantbrevskostnad, säger Fredrik.

Läs mer om Hövdingen och Drabanten här.