En helt ny stadsdel växer fram

Mitt i Täby pågår just nu ett av Stockholms mest spännande bostadsprojekt på flera år. Täby Park, en stadsdel stor som en normalstor svensk stad, håller på att växa fram. – Det är ett helt fantastiskt projekt, säger Anna Galli, vd för Täby Park Exploatering.

Visualiseringsbild som visar hur Täby Park kommer se ut när det är klart.

Totalt kommer det bo och arbeta cirka 25 000 personer i Täby Park när det står färdigt. Redan i slutet av mars i år går de första flyttlassen till nya kvarter i området, sedan kommer det kontinuerligt flytta in fler under året och kommande år.

Detta är Täby Park – läs mer här.

Nära till allt

Det unika med Täby Park är att det byggs i hjärtat av det populära Täby, där Täby galoppbana tidigare låg. Det gör att området redan från starten har närheten till kollektivtrafik och annan viktig vardagsservice. Storstad på kartan men småstad i själen, sammanfattar Anna Galli. – Täby Park ska ha småstadens kvaliteter där de boende ska känna sig trygga, ha nära till sina grannar och helt enkelt kunna leva ett bra och hållbart liv, säger Anna och fortsätter. – Det kommer ta tid innan hela Täby Park står klart och människor kommer flytta in successivt. För att det ska vara ett trevligt område redan från första dagen har vi byggt temporära anläggningar redan nu.

Läs mer om Täby Park här.

Brf Klövern är ett av de första kvarteren som har inflytt under våren.

Det Anna pekar på är att det bland annat byggts padelbanor, utegym och lekparker för att ge liv åt området under tiden det utvecklas. Just det centrala läget i Täby skapar därutöver flera fördelar för dem som är först att bo i Täby Park.

För den som är nyfiken på Täby Park går det under året att besöka allt från Foodmarkets till den stora julmarknaden.

Mötesplats för många

De första kvarteren som byggs ligger i Täby Parks centrala del, nära både Täby Centrum och Roslagsbanan. I den första utbyggnaden av stadsdelen kommer det utöver bostäder för 5 000 personer finnas butiker, parker, lekplatser, fotbollsplaner och mycket mer. Täby Park kommer att vara en mötesplats för väldigt många människor menar Anna. – Det är ovanligt att det byggs så här stort i ett så centralt läge som detta är. Täby Park öppnar upp det tidigare stängda området mot omgivningen, vilket skapar ännu bättre möjligheter att röra sig igenom stadsdelen. Därför har det också stor betydelse för hela Täby, säger hon.

Brf Nor, också ett av de första kvarteren som har inflytt under våren.

Fakta: Detta är Täby Park

Invånare: 20 000

Lägenheter: 6 000

Storlek på lägenheter: 1–5 rum

Företag: Cirka 100

Arbetsplatser: 4 000 – 5 000