Nya stadskvarter i Älvsjö: ”Fantastiskt att bo nära allt”

Älvsjöstaden är ett av Stockholms mest spännande bostadsområden. En av de stora fördelarna med stadsdelen, förutom närhet till naturområden och service, är kommunikationerna till resten av Stockholm.

– Det är fantastiskt att bo nära stan och samtidigt ha så nära till naturen, säger Annette Öhberg, inredningsansvarig för JM:s kvarter i stadsdelen.

Ett av Älvsjöstadens nya stadskvarter, kvarteret Dublonen, får ett fint parknära läge endast 200 meter från Älvsjö torg.

Älvsjö är ett populärt område i Stockholm med unika kommunikationsmöjligheter. Dels går E4:an i närheten, men det finns även pendeltåg på gångavstånd som tar dig både till centrala Stockholm och Arlanda.

Många har redan flyttat in i sina nya bostäder och byggnation av fler bostäder är i skrivande stund i full gång. Nyligen togs första spadtaget för kvarteret Dublonen. Bostäderna får ett fint naturnära läge intill en stor park på en återvändsgata endast 200 meter från Älvsjö torg med kommunikationer, service och handel. Kvarteret omsluter en fin innergård och lägenheterna får flexibla och yteffektiva planlösningar med genomtänkt inredning. Här planeras inflyttning till 2022.

Läs mer om kvarteret Dublonen och anmäl intresse här.

Om jag köper en bostad i Älvsjöstaden, vad kan jag förvänta mig? 

– Framför allt närhet till allt. Det är nära till kommunikationer, nära till stan, service och mysiga utflyktsmål. Jag älskar även att det är en ny stadsdel som byggs upp i ett befintligt område nära Älvsjös klassiska villakvarter, säger Annette Öhberg, som lever och bor i Älvsjö sedan 20 år tillbaka.

Kvarteret Dublonen får ett perfekt läge intill en stor park och natur med motionsspår.

I området finns det flera förskolor och grundskolor för årskurs f-9 samt nya idrottshallar med fotbollsplan. Alla lättillgängliga via nya promenad- och cykelstråk. Området präglas av vacker natur, med både naturreservat och badplats runt hörnet.

Längre fram kommer spårväg syd, mellan Älvsjö och Flemingsberg, och tunnelbana mellan Älvsjö och Fridhemsplan planeras. Vilket ger Älvsjö ännu bättre pendlingsmöjligheter inom några år.

Vill du veta mer om Älvsjöstaden? Klicka här. 

JM bygger nya stadskvarter i Älvsjö, några hundra meter från Älvsjö torg med service, handel och kommunikationer.