Bostäder med sjönära läge byggs norr om Stockholm

Norr om Stockholm växer flera nya och spännande bostadskvarter fram. I Järfälla bygger JM flera kvarter med både bostadsrätter och ägarlägenheter – bara en kort resa från centrala Stockholm.

Så här kan en uteplats se ut med utsikt över Mälaren i Bolinder Terass.

I Kallhäll bygger JM flera nya kvarter med inflyttning redan under året. Intill Mälaren, vid Bolinder Strand, byggs de nya kvarteren Bolinder Terrass och Bolinder Entré. Det förstnämnda består av 174 bostäder, har öppen planlösning med mycket ljusinsläpp och generösa balkonger. Här har inflyttning påbörjats och kommer att pågå till och med november i år.

Vill du läsa mer om Bolinder Terrass? Klicka här. 

Alla lägenheter får uteplats eller balkong med utgång från vardagsrummet.

Ett stenkast därifrån byggs kvarteret Bolinder Entré med moderna ägarlägenheter. Samtliga bostäder får genomtänkt planlösning och har antingen balkong eller uteplats. Intill huset ligger även den gemensamma uteplatsen där du kan njuta av eftermiddagssolen.

– Läget vid Bolinder Strand är fantastiskt. Intill kvarteren ligger Mälaren och en vacker strandpromenad som leder fram till Görvälns naturreservat med både motionsspår och lummig grönska, säger projektledare Rikard Boman på JM.

Klicka här om du vill göra en intresseanmälan för Bolinder Entré. 

Ett boende med personlig frihet

Upplåtelseformen, som fortfarande är relativt ny i Sverige men desto mer vanlig i Europa, gör det möjligt att äga sin egen bostad där varje lägenhet utgör en egen fastighet. En ägarlägenhet ger, till skillnad från en bostadsrätt, ett direkt ägande med stor personlig frihet.

– Allt fler bostadsköpare efterfrågar boende med direkt ägande som alternativ till bostadsrätt eller hyresrätt, fortsätter Rikard Boman.

Utsikten från balkonger som vetter ut mot den mysiga gården.

På promenadavstånd ligger Kallhälls centrum där du hittar butiker, restauranger och service i en trivsam småstadsmiljö i anslutning till Kallhälls station. Här finner du kvarteret Bofinken, ett gult tegelhus som smälter väl in bland övriga hus från 1950-talet. Lägenheterna blir ljusa och fina med stora balkonger eller uteplatser som vetter ut mot den mysiga gården med eftermiddagssol. Tillträden påbörjar i november i år.

Läs mer om kvarteret Bofinken här. 

Närhet till centrala Stockholm

I södra Jakobsberg, en station närmare stan, växer bostadskvarteret Söderdalen fram. I kvarteret byggs lekpark och förskola, men det finns även gott om detta och mycket mer i närområdet. Bland annat har du Järfälla idrottsanläggningar på andra sidan vägen och Jakobsbergs centrum med pendelstation strax intill kvarteret. 

– Det här är ett toppenställe att bo på för den aktiva barnfamiljen eller parhushållet som jobbar eller studerar inne i stan, säger Tommy Hedström, projektledare på JM för Söderdalen.

Intresserad av Söderdalen? Läs mer här. 

Hur ett vardagsrum kan se ut i Parklinden i Söderdalen.

Inom kort kommer även ägarlägenheter att byggas i Barkarbystaden. Bostäderna kommer att ligga centralt i den framväxande området där restauranger och shopping finns, och bara hundra meter från den kommande tunnelbanestationen.