Villakvarter tar form strax utanför Stockholm

Strax utanför Stockholms stadskärna växer flera spännande bostadskvarter fram. I kvarteren bygger JM radhus, parhus och villor – nära både lummig grönska och storstadspuls.

I Silverhusen får bostäderna fina uteplatser med trädäck.

I närheten av populära Edsviken byggs det nya kvarteret Silverhusen i Silverdal. I området byggs både parhus och radhus med äganderätt. Dessa får genomtänkta detaljer, öppen planlösning och trevliga uteplatser som det är lätt att samlas runt.

Vill du läsa mer om Silverdal? Klicka här.

I det närliggande området finns det gott om skolor, fina motionsstråk längs Edsviken, närservice och badplatser. Kommunikationerna in till stan är goda och direktbussen in till Sergels torg går alldeles utanför. Föredrar man att åka pendeltåg är stationen bara en kvarts promenad bort.

Ett boende med stor frihet Att bo med äganderätt innebär att du själv äger fastigheten och marken den står på och betalar ingen avgift utöver dina egna lån. Det finns med andra ord ingen bostadsrättsförening med lån på fastigheten, därför slipper du föreningens räntor och amorteringskrav. Det som tillkommer är dina egna driftskostnader samt en avgift till samfällighetsföreningen för skötsel av till exempel omkringliggande gator. Dessutom är villor och radhus byggt 2012 och senare befriade från kommunal fastighetsavgift i 15 år.

Så här kan ett vardagsrum se ut i Fredsborgsdalen.

I Fredsborgsdalen, väster om Åkersberga, byggs moderna rad- och parhus i tre olika utföranden. Bostäderna inreds med hållbara naturmaterial, får öppen planlösning och stora fönster som släpper in mycket ljus. Från vardagsrummet når du din altan med utsikt över tomten och gröna skogspartier.

Klicka här om du vill göra en intresseanmälan på Fredsborgsdalen. 

I skärgårdsnära Åkersberga har du nära till båda vackra naturområden och service. På promenadavstånd från Fredsborg ligger Roslagsbanan, som smidigt tar dig till stan på cirka 35 minuter. Föredrar du att åka bil, ligger både Norrortsleden och E18 nära tillgängligt. 

Om jag köper ett hus av JM, vad kan jag förvänta mig? – Vi bygger hela kvarter där många flyttar in samtidigt i sina hus. Många brukar vara i samma ålder och livssituation så det blir ofta en väldigt fin grannsämja, en slags småstadsidyll kan man säga. Det är många barnfamiljer som flyttar till våra småhusområden, så det är lätt för barnen att hitta nya kompisar i området, säger Nina Kling, projektledare på JM.

Sätt personlig prägel på ditt hem

Många som flyttar vill ha möjlighet att göra personliga tillval när det kommer till inredning i det nya hemmet. Detta har JM tagit till vara på, förklarar Nina Kling.

– Vi vet ju att många är intresserade av inredning. Därför får du träffa våra erfarna inredare under själva processen som hjälper till med valet av inredning i bostaden. De kan ge professionella råd om färgsättning, materialval och andra inredningsdetaljer för att hemmet ska kännas mer personligt.

Vill du läsa mer om Solna Trädgårdskvarter? Klicka här.

Stadsradhusen i Solna Trädgårdskvarter får generösa takterrasser.

I blomstrande Järvastaden börjar ett nytt spännande område ta form. I Solna trädgårdskvarter byggs bland annat stadsradhus i tre våningar om 156 kvadratmeter i den gamla stenkrossen, mer känd som Grankällan. Här bor du i äganderätt med modern interiör, härlig rymd och generös takterrass. I kvarteret finns både förskola och skola och en ny högstadieskola kommer inom kort att stå färdig. 

Klicka här om du vill läsa mer om Solna Trädgårdskvarter 4.

En kort promenad bort finner du Igelbäckens naturreservat med flera motionsspår, den populära Mulle Meck-lekparken, mysiga Överjärva gård och Ulriksdals station som tar dig till Stockholm central på 10 minuter.