Unika bostäder byggs med sjönära läge

Strax utanför Norrtälje centrum växer det populära området Björnövik fram i full fart. I området byggs 17 fristående hus i bostadsrättsform. Här bor du naturskönt, med närhet till både Norrtälje stad och kommunikation till Stockholm. 

Samtliga hus får altan på baksidan av tomten.

I den tredje och sista etappen i Björnövik bygger OBOS 17 villor i bostadsrättsform i två olika storlekar: 107 kvadratmeter respektive 120 kvadratmeter. Deras fasader blir i ljusa pasteller som livar upp, men kompletterar den redan befintliga bebyggelsen.

Vill du läsa mer om projektet – klicka här

– Bostäderna i den här etappen kommer ha bäst läge i hela området. De är placerade längst in i området på en höjd, där flera av husen får fritt läge mot både sjö och vacker natur, berättar Nils Lagerlöf från OBOS.

Öppen planlösning på nedervåningen med utrymme för socialt samspel.

I den mindre husmodellen har nedervåningen öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, medan de tre sovrummen på övervåningen ligger lugnt och avskilt till. Den större villan har fyra sovrum, varav ett på nedervåningen och har, likt den mindre villan, öppen planlösning med utrymme för socialt samspel. 

Inredningen i både de större och mindre husen präglas av hållbara material och tidlös design, som ger utrymme att lämna sin egen personliga prägel på hemmet. Samtliga hus får dessutom altan på baksidan av tomten, parkeringsplats och förråd.

Så är det att bo i Björnövik – läs mer här

Inredningen präglas av hållbara material och tidlös design.

Hur efterlängtat är ett sådant här projekt? – Det är stor efterfråga för sådana här bostäder. Många vill bo i hus men inte allt som följer med. I det här fallet får du alla fördelar med att bo i hus, men slipper betala för lagfart och pantbrev vid köpet. Dessutom sköts utvändigt underhåll av bostäderna av bostadsrättsföreningen, säger Nils Lagerlöf.

Vill du göra en intresseanmälan – läs mer här

Nära till skärgård och stadspuls Trots att området Björnövik är nytt, har det på kort tid blivit mycket populärt. En anledning är det natursköna läget, där du har lika nära till härlig natur på sommaren som att åka skidor på vintern. Längtar du efter puls, är det gång- och cykelavstånd till Norrtäljes stadskärna, samtidigt som centrala Stockholm ligger en bussresa bort.

Fakta: Brf Björnövik 3Antal bostäder: 17 hus Upplåtelseform: Bostadsrätt Boarea: 107 respektive 120 kvadratmeterSäljstart: Sommaren 2020