Drömmen om innerstan finns i Mölndal

Strax utanför centrala Göteborg växer ett nytt och spännande bostadskvarter fram. I Mölndal, byggs Brf Petunia, ett boende där man alltid har nära till både stadspuls och bra kommunikationer. – Mölndal som alltid varit det trygga stället att bo på, har nu även blivit det roliga stället att bo på. En småstad full av liv och rörelse, säger Bodil Jönsson Ganesh på Riksbyggen.

Brf Petunia byggs i Mölndals innerstad, nära till allt.

I Mölndals innerstad byggs Brf Petunia, en del av ett bostadskvarter som Riksbyggen bygger. I projektet kommer lägenheter i flera olika storlekar att byggas, från ett rum och kök på 28 kvadratmeter, passande som ett förstagångsboende, till en stor fyrarummare på 94 kvadratmeter för den växande familjen. 

Anmäl ditt intresse för Brf Petunia – klicka här.

Gemensamt för bostäderna är att de är ljusa och moderna, med ytor för socialt samspel. Alla lägenheter får antingen uteplats eller minst en balkong. När du känner att du behöver mer utrymme än så, finns det även en gemensam innergård, utrustad med grillplats och utemöbler.

Hur en etta kan se ut i Brf Petunia.

– Här lever du ett bekvämt liv. Du kommer hem från jobbet, landar hemma några minuter, sätter dig på balkongen och ser ut över innergården, säger Bodil Jönsson.

Vill du veta mer om Brf Petunia – klicka här.

När du ska ha födelsedagskalas eller när vänner och familj kommer på besök, går det att boka kvarterets gemensamhetslokal och övernattningslägenhet. 

Nära till service och kommunikationer

Prisbelönta Mölndal Galleria finns i samma kvarter, perfekt när man behöver köpa de sista ingredienserna för kvällens middag eller unna sig en shoppingtur. Hela Mölndals innerstad har ett stort utbud av butiker, restauranger och mataffärer. En kort promenad bort ligger även Mölndals Station där man kan ta sig till centrala Göteborg med spårvagn under tio minuter, men även buss och pendeltåg.

Visionsbild, här kommer Brf Petunia att ligga.

Det ska vara lätt att kunna åka på utflykter. Därför ingår ett femårigt medlemskap i en bilpool. Har du egen bil finns det plats för den på föreningens garageplan i grannhuset i samma kvarter. Där finns även laddningsstationer för elbilar.

Tryggt att köpa bostad 

När bostadsmarknaden är avvaktande kan det kännas läskigt att köpa en ny bostad. För att göra bostadsköpet så säkert som möjligt, har Riksbyggen en Trygghetsfilosofi. Det innebär bland annat att man kan flytta fram tillträdesdagen, samt rätt till fria månadsavgifter för bostaden upp till 12 månader om man inte får sin gamla såld i tid. 

Läs mer om Riksbyggens Trygghetsfilosofi här.

– För många människor är bostadsköpet den dyraste affären man gör i livet. Vi vill att den även ska vara den tryggaste, säger Bodil Jönsson.

Fakta: Brf PetuniaUpplåtelseform: Bostadsrätt Antal lägenheter: 68 Boyta: 28-94 kvadratmeter Preliminär säljstart: November 2020