Unikt bostadskvarter växer fram i Göteborg

Strax utanför centrala Göteborg byggs ett nytt unikt bostadskvarter. På Hisingen växer kvarteret Trettioett fram. Det har ett optimalt läge för dig som vill bo nära naturområden men utan att tumma på kommunikationer till centrala Göteborg. 

Kvarter Trettioett i Tolered på Hisingen.

I Tolered på Hisingen bygger Skanska det nya bostadsprojektet Trettioett. Här blir det lägenheter i flera olika storlekar och planlösningar. Från kvadratsmarta ettor, perfekt för studenten eller som ett förstaboende, till etagevåningar med takterrass för den växande familjen. 

Vill du veta mer om projektet – läs mer här.

Gemensamt är att alla lägenheter har ett socialt fokus. Ett bra exempel på det är att lägenheterna får stora matplatser, perfekta att duka upp middagen på eller läsa läxorna vid. 

Etagelägenheterna i Trettioett har egna takterrasser i söderläge.

Nästan alla lägenheter får antingen balkong, uteplats eller takterrass med utsikt över innergården eller resten av området. När inte det räcker till, finns även en gemensam innergård utrustad med lekplats för de minsta i familjen, plats för odling och socialt umgänge. 

Vill du läsa mer om kvarteret Trettioett? Klicka här.

– Det här blir en plats där du gärna stannar upp och pratar några minuter med grannarna innan du går in och fortsätter din dag, säger Theresé Tjärnström, projektutvecklare från Skanska.

Är det här ett ovanligt projekt i området? 

– Ja, det är det. Trettioett blir ett nytt och modernt kvarter i ett område med äldre bebyggelse. Dessutom blir etagelägenheterna något som inte är alltför vanligt i området, berättar Jonathan Santos, säljare på Skanska som själv är uppvuxen i området.

Lägenheterna blir ljusa och moderna.

Nära kommunikation och grönska

I området är det lätt att ta sig runt, både till fots och med cykel. Behöver man ta sig in till centrala Göteborg går bussen precis utanför dörren och tar en dit på en kvart. 

Klicka här om du vill se alla bostäder och priser.

En kort promenad bort från kvarteret ligger även Slätta Damm med både kafé och flera motionsspår, både i skogen och längs vattnet. Om man mot förmodan skulle tröttna på natur, finns både shopping i Backaplan och restauranger och delikatesser vid Kville Saluhall, inte långt ifrån.

– Det är en stad i staden. Här finns allt från shopping till naturområdet och allt det andra som behövs för att trivas, säger Jonathan Santos.