Unikt projekt växer fram i Trollhättan

För ett år sedan var Elina Lindström först att flytta in i det nya kvarteret Zebran på Tingvalla i Trollhättan. I höst är det säljstart för ett nytt projekt i det eftertraktade området. – Det känns lyxigt med något sprillans nytt, säger hon.

Såhär kan ett vardagsrum se ut i projektet. Bild: HSB

Inom kort planerar HSB att dra igång försäljningen av Brf Antilopen, den tredje etappen i området. Då både den första och andra etappen sålde slut snabbt, väntas intresset även för denna stort.

Klicka här om du vill läsa mer om bostäderna i projektet.

Ifjol fick Elina äntligen flytta in i sitt nya hem, en modern tvåa på 59 kvadratmeter.

– Från början kändes det konstigt att skriva upp sig på en lägenhet som skulle vara klar så långt fram i tiden, men jag hade hela tiden något att se fram emot och det var värt all väntan, säger hon.

Brf Antilopen som byggs i Tingvalla, Trollhättan. Bild: HSB

Mycket har hänt sedan dess, bland annat har Elinas partner flyttat in i bostaden.

– När vi började planera för att bli sambos kändes valet självklart att det var i denna lägenhet vi skulle bygga en framtid. Framför allt gillar vi den öppna och sociala planlösningen mellan kök och vardagsrum och den inglasade balkongen.

Sålde radhuset för bekvämare boende

Kurt Karlsson och hans fru flyttade in ungefär samtidigt som Elina och för det pensionerade paret var det ett viktigt steg att lämna radhuset för en modern och lättillgänglig lägenhet.

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Bild: HSB

Strax innan säljstarten av den första etappen blev Kurt bosparare och kunde på så vis nyttja sin förtur när det blev dags att köpa.

Vill du läsa mer om Brf Antilopen? Klicka här.

– Vi orkade inte riktigt med trädgården och trappan i radhuset så vi hade tittat runt ett tag efter lägenhet. Till slut hittade vi denna och då slog vi till. Kvarteret ligger så centralt och bra och man kan ta hissen hela vägen från garaget upp till lägenheten, säger han.

”Positiv bild av Trollhättan”

I det nya projektet, Brf Antilopen, har man valt att fokusera på mindre lägenheter med smarta lösningar, något som är mycket eftertraktat i staden.

Lägenheterna i projektet blir ljusa och moderna. Bild: HSB

Läget, med promenadavstånd till centrum och dess utbud av butiker, caféer, service och restauranger lockar extra mycket. Att resecentrum och Högskolan Väst ligger nära är också en stor fördel för området.

Vill du göra en intresseanmälan – läs mer här.

– Det är ju dessutom jättebra för alla pendlare att mötas av en fin fräsch stadsdel som man satsar på, det ger en positiv bild av Trollhättan, tycker Elina Lindström.

Fakta: Etapp 3, Brf AntilopenAntal bostäder: 44 styckenBoarea: Cirka 37 – 80 kvmSäljstart: 26:e Augusti 2020