Inflyttningsklara lägenheter sticker ut i Kviberg

Öster om Gamlestaden i Göteborg växer ett spännande område fram. Där byggs Kvibergs Ängar, ett unikt bostadsprojekt i en levande stadsdel. 

Kvarteret är inspirerat av Kvibergs Kaserner.

I Kviberg bygger Skanska bostadsprojektet Kvibergs Ängar. Kvarteret blir varierat med lamellhus, ett punkthus och radhus för att skapa en mix mellan stilar, berättar Åsa Askergren, en av arkitekterna bakom kvarteret.

– Det är väldigt roligt att få jobba med lite mindre kvarter. Lamellhusen har fyra våningar vilket bidrar till en fin småskalighet i området. Punkthuset mitt på gården är lite högre och har en vacker symmetri som utgångspunkt i arkitekturen. Radhusen, som håller på att byggas, blir stiliga med trevliga trädgårdar, säger hon. 

Vill du läsa mer om Kvibergs Ängar? Klicka här.

Inspirerat av gamla Kviberg

Kvibergs Kaserner, som ligger intill kvarteret, har med sitt röda tegel varit en inspirationskälla när det kommer till det arkitektoniska uttrycket. 

– Vi valde ett rött tegel på utsidan av husen för att matcha den röda färgen på Kvibergs kaserner. Det är en väldigt fin del av Kviberg och vi ville få in det i det nya området också. Detta tegel återkommer även på punkthuset, berättar Maria Hult, som varit med och designat Kvibergs Ängar. 

Precis som att det byggs olika typer av bostadshus i området, blir det olika sorters bostäder. Från en liten kvadratsmart etta, för en nybliven student, till fyra rum och kök för paret som väntar tillökning eller de som säljer villan för ett modernt och bekvämt boende.

Klicka här om du vill se alla lediga bostäder.

Öppen planlösning mellan vardagsrum och kök

Lägenheterna får öppen planlösning med mycket ljusinsläpp, tack vare de många och stora fönstren. I de större lägenheterna installeras tvättmaskin och torktumlare, medan de mindre får kombimaskin.

Samtliga bostäder får antingen en uteplats eller en balkong. Vill man ha tillgång till en större yta finns alltid den gemensamma gården med pergola och grönska. 

Aktiv vardag i Kviberg

I Kviberg finns det gott om träningsutbud. Här finns exempelvis Skidome, där man kan åka skidor året om och Beach Center med flera volleybollplaner samt Klätterdomen, Göteborgs största klättergym. 

– Det är lätt att ha en aktiv vardag när man bor i Kviberg. Vi har även skapat en egen motionsslinga, Kvibergsrundan, där man själva kan motionera, ta en promenad eller bara umgås med grannarna, säger Karl Malmqvist, projektutvecklare på Hem från Skanska.

Såhär kan ett sovrum se ut i Kvibergs Ängar.

Förutom närhet till fritidsaktiviteter, ligger även Gamlestadens centrum, en kort promenad från kvarteret. Där finns små butiker, caféer och restauranger. I grannkvarteret finns matbutik och gym.

Vill du veta mer om kvarteret – läs mer här.

Nära till centrala Göteborg

I Kviberg är det enkelt att ta sig runt, antingen till fots eller via cykel. Dessutom ligger busshållplatsen precis runt hörnet. När man vill in och träffa vännerna i centrala Göteborg eller ska till jobbet tar man bara bussen som tar en dit på 15 minuter, eller varför inte bara cykla – det tar bara några minuter extra.