Så vågade Ann-Marie köpa bostad – trots krisen

Ann-Marie Yrjölä funderade på att sälja sin stora lägenhet i Kallhäll och flytta till något mindre, men tvekade på grund av rådande läge. Men tack vare JM:s trygghetspaketet vågade hon till slut ta steget och köpa en nyproducerad lägenhet. – Jag kände mig trygg genom hela processen, säger hon.

Ann-Marie Yrjölä trivs bra i sin nyköpta lägenhet i Kallhäll. Foto: JM/Privat

I Kallhäll utanför Stockholm, intill det natursköna läget vid Mälaren, har JM byggt bostäder i mer än tio år. I höstas började inflyttningen i kvarteret Bolinder Terrass.

Vill du läsa mer om JM:s bostäder i Kallhäll? Klicka här.

En av de som valt att flytta in här är Ann-Marie Yrjölä. Hon har bott i Kallhäll i nio år och trivs bra. För några år sedan började hon dock fundera på att sälja sin stora fyrarummare och flytta till något mindre.

– Jag tittade på treor, men jag kände att de var för dyra. Min son tyckte att jag skulle gå och titta på en tvåa och det gjorde jag. Den blev jag förtjust i direkt, säger hon.

Slapp oro tack vare trygghetspaketet

Lägenheten som fångade hennes intresse, en tvåa på 47 kvadratmeter, ligger i ett av JM:s nyproducerade bostadshus i Kallhäll. Efter att hon väl bestämt sig för att köpa lägenheten gick allt väldigt snabbt och smidigt.

De senaste åren har Kallhäll centrum uppdaterats från bruksortscentrum till modernt stadsdelscentrum. Foto: JM

Tack vare JM:s trygghetspaket kunde hon dessutom skjuta fram inflyttningsdatumet, då hon inte visste hur snabbt det skulle gå att sälja hennes befintliga bostad.

Vill du veta mer om JM:s trygghetspaket – läs mer här.

– Jag bestämde mig för att köpa lägenheten i februari med inflyttning i maj, men sedan kunde jag med hjälp av trygghetspaketet senarelägga det till augusti. Trots att min förra lägenhet var fin, kände jag mig ändå nervös inför försäljningen, säger hon.

Ann-Marie Yrjölä behövde dock aldrig använda trygghetspaketet. Försäljningen gick snabbt och den 5 juni öppnade hon dörren till sin nyproducerade två på femte våningen. Hon trivs i bostaden som har utsikt mot vattnet, nära till skogen, kommunikationer och centrum.

– Jag är så nöjd allt, berättar hon.

”En trygghet att alternativet finns”

I dessa tider är det många som undrar vad som händer om de inte får sin lägenhet såld i tid – eller om inflyttningsdatumet flyttas fram, berättar Klas Pettersson, vd och försäljningschef på Erik Olsson Nyproduktion, som jobbar med JM.

Klas Pettersson, vd och försäljningschef på Erik Olsson Nyproduktion. Foto: Erik Olsson Nyproduktion.

– De allra flesta behöver aldrig använda trygghetspaketet, men det är alltid en trygghet att veta att alternativet finns, om det inte går som planerat. JM är en av de tryggaste bostadsutvecklare som man kan göra affär med i min mening. De är medvetna att saker kan hända längs vägen och har förutom sin erfarenhet, även trygghetspaket och kundombudsman, samt bra rutiner för hur ärenden ska hanteras, säger han.

Klicka här om du vill veta mer om JMs bostäder i Stockholm.