”I Gökegårds Tun bor du fridfullt och naturnära”

Strax utanför Göteborg, med vatten och skog som granne, växer ett helt nytt bostadsområde fram. I området, Öjersjö, bygger bostadsutvecklaren JM bostadsrätter, radhus, parhus och villor i ett sjönära läge. Först ut är projektet Gökegårds Tun.

Illustrationsbild som visar Gökegårds Tun. Detta är en tidig idéskiss, förändringar kommer att ske.

Inom några år när projekten i Öjersjö är färdigbyggda kommer det vara ett område som är fullt av liv. Friliggande villor, radhus och parhus i olika upplåtelseformer samt bostadsrättslägenheter och hyresrätter kommer fylla den nya stadsdelen, Gökegård, av människor.

Intresserad av en bostad i Gökegårds Tun? Klicka här.

Först ut är Gökegårds Tun, ett bostadsprojekt bestående av 55 lägenheter, varav några unika vindslägenheter med vackra snedtak och stora fönster.

– I Gökegårds Tun bor du i fridfullt naturnära läge med gångavstånd till Kåsjön utan att ge avkall på övriga fördelar såsom bra kommunikationer eller service. Vi är fem byggherrar som tillsammans kommer att bygga ca 500 bostäder och skapa en ny stadsdel i Öjersjö, säger Caroline Elgestad, marknadsansvarig på JM.

Vatten och skog är alltid nära i Öjersjö.

Nära till mycket

Gökegårds Tun har flera fördelar, inte minst närheten till centrala Göteborg. Placeringen mellan Partille och Mölnlycke gör att det går snabbt att ta sig till centrala Göteborg, både med bil och kollektivtrafik. Det kommer också finnas förskolor, skolor, idrottshallar, matbutiker och mycket mer som gör att du egentligen bara behöver lämna Gökegård om du verkligen måste.

Samtidigt är naturen aldrig långt borta, oavsett om du vill ta en löptur eller bara njuta av tystnaden.

– Området består i dag av skog och stora delar av den kommer att finnas kvar. En stor fördel med projektet är just naturen som är så nära inpå. I Partille finns flertalet sjöar och från Gökegård finns det bra naturstigar som leder via Kåsjön och Delsjön in till Göteborg, säger Caroline Elgestad.

Vill du veta mer om JMs projekt i Öjersjö? Klicka här.

Fakta: Gökegårds Tun

Antal bostäder: 55

Boendeform: Lägenheter

Rum: 2–4

Tillträde: Prel oktober 2023.