Ägarlägenheter växer fram i nya Barkarbystaden

På det gamla flygfältet i Barkarby norr om Stockholm håller en ny stadsdel på att växa fram. Barkarbystaden i Järfälla är ett av Sveriges största och mest spännande stadsbyggnadsprojekt. I området ska JM bygga Horisont Barkarby, ett bostadsprojekt med ägarlägenheter, bara minuter från puls, kommunikation och grönområden.

I Horisont Barkarby bygger JM välplanerade och smarta ägarlägenheter.

JMs kvarter Horisont Barkarby blir de första ägarlägenheterna som säljstartas i Barkarbystaden.

– Ägarlägenheter tillför ett viktigt komplement till befintligt bostadsutbud. Allt fler lägenhetsköpare efterfrågar ett boende med direkt ägande som alternativ till bostadsrätt eller hyresrätt. Det blir ett viktigt tillskott som gör det möjligt för människor i olika skeden i livet att bo i Barkarbystaden, säger Veronique Salzer, projektledare på JM. 

Vill du läsa mer om Horisont Barkarby? Klicka här.

Fördelar med ägarlägenhet

En ägarlägenhet är en upplåtelseform som är vanlig i stora delar av Europa och som blir allt vanligare även i Sverige. Det innebär att lägenheten blir en egen fastighet som köps och ägs på samma sätt som ett friköpt radhus eller villa. Sammantaget ger det en stor personlig frihet och kontroll över den egna ekonomin.

De naturella färg- och materialvalen gör att du enkelt kan sätta din egen prägel på inredningen.

– Du köper och äger 100 procent av bostaden. Det blir därmed tydligare vad du kommer att ha för kostnader utan ett gemensamt lån i en bostadsrättsförening, berättar Carina Lindahl på Nytt Hem, ansvarig fastighetsmäklare för Horisont Barkarby.

Klicka här om du vill läsa mer om ägarlägenheter.

Från flygfält till livlig stadsdel 

Allt fler får upp ögonen för Barkarbystaden. I dag bor 5 000 människor där i olika åldrar, med eller utan barn. Det mesta finns redan på plats för att kunna leva ett enkelt, aktivt och socialt liv: förskolor, skolor, handel, shopping, friskvård, gym, service, vård, äldreboende, bibliotek, lekplatser samt bra kommunikationer till och från Stockholms innerstad. Där har man även naturen och möjlighet till friluftsliv nära inpå knuten.

Det mesta finns redan på plats för att kunna leva ett enkelt och socialt liv.

Mycket mer är på gång de närmsta åren, bland annat planeras den nya tunnelbanestationen Barkarbystaden att stå klar 2026.

Då säljstartar Horisont Barkarby 

Preliminär säljstart för Horisont Barkarby sker våren 2021. Som VIP-kund hos JM får du förhandsinformation och möjlighet att boka en bostad innan de erbjuds till allmän försäljning.

Vill du veta mer om nya Barkarbystaden – läs mer här.

I Horisont Barkarby planeras cirka 230 bostäder, från ett rum och kök, perfekt för ett singelhushåll – till en stor femma, för den växande familjen. Lägenheterna blir ljusa och moderna med varierande planlösningar.

Detta är Horisont Barkarby: Rum: 1- 5 rum och kökBoarea: 29 – 112 kvadratmeter Upplåtelseform: Äganderätt