SoFo – ett av de hippaste kvarteren i Europa

Området SoFo på Södermalm är känd som ett av de trendigaste kvarteren i stan – och i Europa. Det präglas av en avslappnad atmosfär, med gott om coola klubbar, restauranger och butiker.

Södermalm i centrala Stockholm.

Kvarteren söder om Folkungagatan, eller SoFo, som det kallas i folkmun är ett vedertaget begrepp bland svenskarna, men har även tagit plats internationellt. För ett par år sedan gjorde New York Times en SoFo-guide i samband med att Södermalm utnämndes till ett av det trendigaste området i Stockholm. Även Vogue har hyllat stadsdelen för just detta.

Letar du bostad i området? Klicka här.

Från Folkungagatan till Ringvägen 

SoFo sträcker sig från Folkungagatan i norr, Erstagatan och parken Vita bergen i öster, Götgatan i väster och Ringvägen i Söder. Området är omtyckt för mycket, men kanske framförallt för sitt stora utbud av trendiga restauranger, kaffehak och ett stort och brett utbud av butiker, från småbutiker till stora svenska modehus.

– Det är förmodligen ett av innerstans mest integrerade områden. Det beror dels på att Södermalm fortfarande har en hel del hyresrätter, men också för att stadsdelen är så pass attraktiva för många svenskar, säger Adrian Pekul, från Mäklarhuset innerstan, som förmedlar bostäder i området.

Stor efterfrågan på lägenheter 

På Södermalm är efterfrågan på bostäder hög. Något som är ovanligt med just SoFo är att det finns ett brett utbud av bostäder, från mindre funkislägenheter till stora våningar med burspråk och stuckaturer från förra sekelskiftet.

Klicka här om du vill komma i kontakt med Mäklarhuset innerstan.

– Här har du Nytorget med ett flertal trevliga restauranger alldeles runt hörnet, samtidigt som det är kort avstånd till fina naturområdet så som Vitabergsparken, Lilla Blecktornsparken och Årstaviken, säger han.

Adrian Pekul från Mäklarhuset innerstan.

En kort promenad bort, finns Skanstull och Medborgarplatsens tunnelbanestation som via gröna linjen tar en in och ut från stan, men även Slussen där ett flertal busslinjer utgår från. Vid Vintertullstorget, neråt Katarina Bangatan, håller det även på att byggas en ny tunnelbanestation som knyter ihop Söder med söder om Söder.

Vill du veta mer om Mäklarhuset – klicka här.

– Om man vill åt en skön mix av människor och en enkel livsstil då är det här helt klart rätt plats, säger Adrian Pekul.