Nu släpps de första ägarlägenheterna i populära Silverdal

I Silverdal i Sollentuna växer bostadskvarteret Promenaden fram. Kvarteret som består av ägarlägenheter, blir det sista som JM bygger i området. Bostäderna blir flexibla och yteffektiva, med närhet till Edsvikens natur och vatten samt bra kommunikationer till city. 

De moderna ägarlägenheterna får ljusa, öppna planlösningar och genomtänkta materialval.

Promenaden blir ett välkommet tillskott i området och är dessutom JMs första kvarter med ägarlägenheter i Sollentuna. Kvarteret består av 51 ägarlägenheter, från kvadratsmarta ettor och tvåor till större lägenheter upp till fem rum och kök

Vill du veta mer om projektet? Klicka här.

Bostäderna får stora ljusinsläpp och klassisk inredning som håller över tid med smarta lösningar. Exempelvis kan de större tvåorna göras om till minitreor – perfekt för ett arbetsrum eller extrarum för den växande familjen. 

– Mixen gör att det finns något för alla, till exempel föräldrar som vill investera i en bostad till sina barn eller en familj som har behov av större ytor, säger Kristina Lindkvist, JMs projektledare för Promenaden.

Fördelar med ägarlägenheter

Ägarlägenheter är den vanligaste boendeformen i Europa, och blir allt vanligare även i Sverige. Detta då boendeformen innebär stor personlig frihet, kontroll över den egna ekonomin och låga fasta kostnader. Det direkta ägandet innebär bland annat att man inte behöver fråga om lov vid uthyrning, försäljning eller invändig förändring. Avgiften blir också betydligt lägre jämfört med en bostadsrätt eftersom det inte finns några gemensamma lån.

Klicka här om du vill läsa mer om ägarlägenheter.

Såhär kommer JM-kvarteret Promenaden i Silverdal att se ut.

I Silverdal får man allt och lite till. En nyproducerad ägarlägenhet med promenadavstånd till Edsvikens stränder och strövområden, med goda kommunikationer till bland annat centrala Stockholm, berättar Kristina Lindkvist.

– Här flyttar man in i ett färdigbyggt kvarter med ett praktiskt läge nära härlig natur. Som att bo på landet med cykelavstånd till stan. Det gör att Silverdal passar de som jobbar i till exempel city, Kista, Nya Karolinska eller Danderyds sjukhus, säger hon. 

Många bostäder får balkonger där man kan njuta av solläget.

Första etappen släpps i november

Om cirka två år är det dags för inflyttning i kvarteret, men redan i november släpps den första etappen till JMs VIP-kunder. Detta innebär bland annat att man får förhandsinformation och möjlighet att boka en bostad innan de erbjuds till allmän försäljning.

Vill du bli VIP-kund – läs mer här.

– Intresset för våra bostäder i Silverdal är stort. JM har sett en stor efterfrågan på ägarlägenheter på senare tid så vi tror att Promenaden ligger helt rätt i tiden, avslutar Kristina Lindkvist.