Spännande kvarter tar form i Malmös mittpunkt

På bästa läge i Malmös mittpunkt, intill Rådmansvången, tar unika bostäder form. I området bygger JM-koncernen två bostadsprojekt, brf Operan och brf Operetten – med närhet till både kulturliv och lummig grönska.

Så här kan ett vardagsrum se ut i Operan.

I anslutning till den befintliga bebyggelsen på Rådmansvången växer de två bostadsprojekten fram. En kort promenad bort ligger Triangelns station, knutpunkten för Malmös kollektivtrafik. Väster om kvarteret sträcker sig Pildammsvägen och husen blickar ut över Malmö IP och det lummiga parkstråk som utgör Pildammsparkens förlängning mot Magistratsparken och Malmö Opera.

Hur skiljer sig bostäderna från andra JM-projekt?– Läget är unikt för nybyggnadsprojekt, mitt i stan med Triangelns shoppingcenter runt knuten och all tänkbar service inom gångavstånd, säger Tomas Niklewski, projektledare för JM.

Som boende i Operan och Operetten har man nära till bland annat Triangeln.

I kvarteret står bostadsutvecklaren JM, tillsammans med dotterbolaget Seniorgården, bakom bostadsprojekten Operetten och Operan. Det sistnämnda byggs av Seniorgården och här är bostäderna endast tillgängliga för personer över 55 år.

– Det blir ett bekymmersfritt och lättskött boende, där du både vill och kan bo kvar länge, säger Johanna Rudnert, marknadsansvarig för projektet.

Operan – boende för 55+

Operan blir ett modernt bostadshus med 69 lägenheter om 1-4 rum och kök. Lägenheterna blir ljusa och välplanerade med generösa balkonger och alla bekvämligheter som kan tänkas behövas. I fastigheten kommer det även att finnas en bemannad gemensamhetslokal som kan nyttjas av de boende samt en bokningsbar övernattningslägenhet.

Anmäl ditt intresse och läs mer om Operan här.

Operans mysiga innergård med ett gemensamt växthus för de boende.

– Vi bygger bostäder utifrån människors olika behov. Vi vet att det är eftersökt av de boende med en övernattningslägenhet, då de ofta har familj och vänner på besök, säger Johanna Rudnert.

Många som bor i lägenhet är trädgårdsintresserade och vill kunna ha möjlighet att plantera blommor och grönsaker. Det är något som JM-koncernen har tagit tillvara på. Förutom att samtliga i Operan får generösa balkonger kommer det även att byggas ett gemensamt växthus på innergården som boende i huset kan nyttja. 

Takterrass för Operettens boende

Strax intill, ligger Operetten, det andra projektet i kvarteret. Där planeras 36 stycken lägenheter i olika storlekar, från den lilla ettan som är ett perfekt förstaboende, till fem rum och kök för den växande familjen. Gemensamt för alla lägenheter, är att samtliga får antingen en generös balkong eller uteplats, gott om förvaring samt ett förråd.

Anmäl ditt intresse och läs mer om Operetten här.

I Operetten bor du på attraktivt cityläge i klassiska kvarter.

Högst upp i fastigheten blir det en generös takterrass som boende i Operetten kan njuta av. Förutom utsikt över hela stan, kommer det även att finnas ett gemensamt pentry så det blir enkelt att bjuda över vänner och familj på middag.

– På den översta våningen finns den gemensamma takterrassen. Där får du fantastiska utblickar över staden Sara Sporrong-Aurell, marknadsansvarig för projektet.

Fakta: Brf OperanPreliminärt tillträde: Kvartal 4, 2021 – kvartal 1, 2022.Antal rum: 1-4 rum och kök Boendeform: LägenhetUpplåtelseform: Bostadsrätt Bostäder: 69 stycken Hiss: JaÖvrigt: Endast för 55+ år 

Vill du göra en intresseanmälan för Operan? Klicka här.

Fakta: Brf OperettenPreliminärt tillträde: Kvartal 1, 2022 Rum: 1-5 rum och kök Boendeform: LägenhetUpplåtelseform: BostadsrättHiss: JaAntal bostäder: 36 stycken 

Vill du göra en intresseanmälan för Operetten? Klicka här.