Succé i Norge – nu lanseras unik bostadskö i Malmö

Drygt tio procent av alla norrmän är medlemmar i OBOS – och får förtur till nya bostäder i attraktiva lägen. Nu lanseras den unika bostadskön i Malmö och hela Sverige. – Först i kön väljer först! Dessutom får du i medlemskapet mängder av rabatter och förmåner medan du köar, säger Anna Clara Dettner, Head of Loyalty på OBOS.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder.

OBOS är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare med över 150 000 sålda bostäder runtom i landet. 2019 utvecklade OBOS bostäder i 152 av Sveriges kommuner.

– Vi erbjuder allt från tomter till villor, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter. OBOS signum är att bygga med kvalitet och omtanke där människor vill bo och leva, berättar Anna Clara Dettner, Head of Loyalty på OBOS.

Bykänsla och nära storstadspuls

I byn Tygelsjö – tio minuter från Malmö – bygger OBOS något för alla. Just nu är sju kedjehus och 18 radhus till salu. Våren 2021 är det säljstart för cirka 28 lägenheter som består av välplanerade ettor, tvåor, treor och fyror. 

I Tygelsjö bor du lagom mycket på landet och nära havet. Perfekt för till exempel barnfamiljer, särskilt som all service finns i byn – som frisör, matbutik, restauranger, skolor, förskolor och hunddagis. Till Öresundsbron kör du bil på tio minuter.

Kvarteret med kedjehus har fått det idylliska namnet Brf Stockrosen. Husen på 143 kvadratmeter färgsätts i en mjuk och behaglig färgskala och har generösa sällskapsytor, tre trivsamma sovrum och två badrum. Alla hus får en uteplats som övergår i ett stort grönområde.

Nya lägenheter: Från ettor till fyror

Vill du hellre bo i radhus? OBOS bygger Brf Flädern med radhus på 110 kvadratmeter i två plan med alla bekvämligheter: Tre sovrum, två badrum och fina sällskapsytor inklusive stor altan.

För den som drömmer om både bykänsla och en praktisk lägenhet bygger OBOS Brf Syrenen: Fyra hus som kommer att rymma allt från ettor till fyrarummare.

Två ytterligare kvarter byggs också, dels Vallmoängen där det planeras 10 enplanshus samt Vildrosen där OBOS planerar att bygga 30 par- och radhus.

Läs mer om bostäderna i mysiga byn Tygelsjö, tio minuter från Malmö.

Så kan du välja först

Nu lanseras en ny landstäckande bostadskö som ger förtur till att köpa OBOS nya bostäder.

– Vi vet att många upplever en stress och osäkerhet i samband med ett bostadsköp. Vi vill att alla våra medlemmar ska kunna välja sin nya bostad i lugn och ro.

Du behåller dessutom din plats i kön även om du nyttjat den. På så sätt kan medlemskapet fungera som ”en gyllene biljett” under hela din bostadsresa:

– Säg att du stått i kön och köper bostadsrätten du drömt om. Då behåller du ändå din köplats. Det kan vara en stor tillgång om du i framtiden till exempel vill köpa hus – eller flytta till någon annan del av Sverige.

Sofia Ljungdahl och Anna Clara Dettner

En halv miljon norrmän i unik bostadskö

I Norge har OBOS redan cirka en halv miljon medlemmar.– OBOS-medlemskapet är något som ”alla” norrmän känner till. Många ser det som en livslång investering – och det har blivit en populär dop- och konfirmationspresent, berättar Anna Clara Dettner.

OBOS är den största bostadsutvecklaren i Norge och har till exempel byggt hela 90 000 bostadsrätter i Oslo.

– Vårt mål är att bli störst också i Sverige. Under 2019 färdigställdes 1 557 bostäder i Sverige och vid årsskiftet hade vi 1 494 bostäder under produktion, säger Sofia Ljungdahl, VD på OBOS Nya Hem.

Sofia är ansvarig för OBOS nya storstadssatsning i Sverige.

– Vi ger oss nu på allvar in i de tre storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö, där vi bygger och planerar för en mängd bostadsrätter i attraktiva lägen i flera stora projekt.

Fler får möjlighet att köpa bostad

En viktig del av succén i Norge är att OBOS kan hjälpa medlemmar över tröskeln till att köpa sin bostad. Många ställer därför sina barn i kö.– I Norge har OBOS modellen Bostart där du som medlem kan köpa bostaden till ett lägre pris än marknadspris, mot att du i framtiden säljer den till inköpspriset till OBOS. En annan modell är att du köper halva bostaden och hyr halva av OBOS. Vi arbetar för att införa de här modellerna i Sverige inom några år, berättar Sofia Ljungdahl.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder.

Läs mer om bostäderna i mysiga byn Tygelsjö, tio minuter från Malmö.

Premiär för OBOS Medlem

  1. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.
  2. I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott.
  3. Att bli medlem är enkelt. Du anmäler dig på obos.se eller via OBOS-appen. Fyll i uppgifter, legitimera dig med Bank-ID och betala med Swish eller kort. Från och med 1 september bjuder OBOS på årsavgiften för 2021 (gäller tom 31 dec 2021).

Bli medlem i OBOS här.