Bli medlem – och öka chansen att hitta ditt drömboende i Göteborg

Vad sägs om en nybyggd villa naturskönt belägen i Torslanda? Eller en lägenhet i Pedagogen Park, en helt ny stadsdel i Mölndal? Nu lanserar OBOS ett nytt medlemskap som ger förtur att köpa dessa bostäder och tusentals andra nybyggda hem.
– Det här är ett helt nytt sätt att hitta sin drömbostad, först i kön väljer först. För att kunna köpa någon av de mest attraktiva objekten kommer ett medlemskap att vara avgörande, säger Anna Clara Dettner, chef för OBOS Medlem i Sverige.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder.

OBOS är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare med en lång historia och gedigen erfarenhet av att bygga med kvalitet och eftertanke.

Just nu utvecklar OBOS mängder av nya bostadsprojekt runt om i landet – flera av dessa i Göteborg och dess kranskommuner.

Storsatsning på bostadsrätter i Göteborg

– Vi växer i hela Sverige men kliver nu på allvar in i storstadsregionerna Göteborg, Malmö och Stockholm, berättar Sofia Ljungdahl, VD på OBOS Nya Hem och ansvarig för storstadssatsningen.

Förra året byggde OBOS 1557 bostäder runtom i Sverige. Planen är att växa för varje år och färdigställa cirka 3000 bostäder årligen från 2026 – varav ungefär 1000 i de tre storstäderna.

– I Göteborg handlar det framför allt om produktion av bostadsrätter i större flerbostadsprojekt. Vi jobbar för högtryck för att hitta attraktiva centrala lägen, säger Sofia Ljungdahl.

Ny stadsdel utanför Göteborg

I Torslanda planerar OBOS för projektet Storegården: Tre tvåplanshus i trä inramade av grönska och ”Bullerbykänsla”.

Vid den gamla lärarhögskolan i Mölndal växer en helt ny stadsdel fram: Pedagogen park, nära såväl natur- och grönområden som service och handel. Änggårdsbergens stora naturreservat ligger intill med löparspår, promenad- och cykelstråk, fotbollsplaner och dessutom Göteborgs bästa golfbana.

OBOS planerar för lägenheter i olika storlekar i den nya stadsdelen med säljstart första kvartalet 2021. Närhet är ett ledord inte bara till natur och handel. Havet ligger tio minuter bort med bil. Lika långt är det till centrala Göteborg.

Läs mer om Storegården, villorna i Torslanda.

Läs mer om de nya bostäderna i Pedagogen Park.

Så får du förtur

Den som är medlem i OBOS får chans att välja först. Det nya medlemskapet ger nämligen förtur till hela OBOS bostadserbjudande.

– Vi erbjuder allt från tomter till villor, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter – och vi finns över hela Sverige, säger Anna Clara Dettner.

Med det nya medlemskapet vill OBOS ge svenskarna möjlighet att välja sin bostad i lugn och ro.«– Vi vet att många upplever en stress och osäkerhet i samband med ett bostadsköp då du ofta måste fatta snabba beslut, som att lägga bud under tidspress. Även när du köper en nybyggd bostad till fast pris gäller normalt ”först till kvarn” för finaste läget – det kan vara gaveln i radhuslängan eller lägenheten högst upp med bästa utsikten, säger Anna Clara Dettner.»

Som medlem i OBOS slipper du den stressen. Ju längre tid du har som medlem, desto längre fram står du i kön – och först i kön väljer först. Du kan med andra ord lugnt vänta in din drömbostad och sedan planera köpet.

– Principen är enkel: Ju tidigare du anmäler dig till kön, desto längre fram hamnar du. Som medlem får du löpande erbjudanden om bostäder till salu och information om planerade projekt.

Mängder av rabatter

Ett medlemskap ger även mängder av rabatter och erbjudanden. Vad sägs om 30 procent rabatt av AVIS när du hyr en bil nästa gång? Eller 20 procent rabatt när du tar in på ett Best Western hotell?

– De flesta förmåner är kopplade till ditt boende. Du kan få rabatt på allt från försäkringar till köks- och badrumsinredning samt installering av solceller. Du får också rabatter på fritidsnöjen som resor och kultur. Så medlemskapet – som kostar 200 kronor per år – har ett värde i sig, även om du inte vill köpa bostad just nu.

Ägs av medlemmarna

OBOS är en medlemsägd organisation. Konceptet OBOS Medlem etablerades i Norge för dryg 90 år sedan och drygt tio procent av norrmännen är medlemmar. Många ser det som en livslång investering.

– Du kanske inte behöver en ny bostad för stunden, men vem vet hur din situation ser ut om 5, 10 eller 20 år? Du behåller dessutom din köplats även om du nyttjat den och köpt en bostad – vilket kan vara en stor fördel om du senare i livet blir intresserad av en ny bostad. I Norge har det blivit populärt att ge bort ett medlemskap i dop- och konfirmationspresent, säger Anna Clara Dettner.

Bli medlem i OBOS – få förtur till attraktiva bostäder.

Läs mer om de nya bostäderna i Pedagogen Park.

Premiär för OBOS Medlem

  1. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.
  2. I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott.
  3. Att bli medlem är enkelt. Du anmäler dig på sidan Bli medlem eller via OBOS-appen. Fyll i uppgifter, legitimera dig med Bank-ID och betala med Swish eller kort. Allt du betalar för delägarskap i OBOS är engångssumman 300 kronor. Därefter kostar ditt medlemskap 200 kronor/år – en avgift som OBOS bjuder på för 2020.

Bli medlem i OBOS här.