Slipp budhetsen – nya sättet att hitta drömboendet i Stockholm

Köpa bostad i Stockholm förknippas av många med budgivning och tidspress. Nu lanserar OBOS en ny bostadskö som ger förtur till nybyggda bostäder – som du kan köpa i lugn och ro. Till exempel bygger OBOS cirka 320 lägenheter i det spännande projektet Stadsljus – som når 110 meter över havet i Norra Djurgårdsstaden.– Det här är ett helt nytt sätt att hitta sin drömbostad, först i kön väljer först. För att kunna köpa någon av de mest attraktiva objekten kommer ett medlemskap att vara avgörande, säger Anna Clara Dettner, chef för OBOS Medlem i Sverige.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder.

OBOS är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare med en lång historia och gedigen erfarenhet av att bygga med kvalitet och eftertanke. Just nu utvecklar OBOS mängder av nya bostadsprojekt runt om i landet – många av dessa i Stockholm och dess kranskommuner.

Så får du förtur

Den som är medlem får chans att välja först. OBOS lanserar ett nytt medlemskap som ger förtur till hela OBOS bostadserbjudande.

– Vi erbjuder allt från tomter till villor, flyttklara hus, radhus, kedjehus, parhus och lägenheter, säger Anna Clara Dettner.

Slipp stressen vid bostadsköp

Med det nya medlemskapet vill OBOS ge svenskarna möjlighet att välja sin bostad i lugn och ro.

– Vi vet att många upplever en stress och osäkerhet i samband med ett bostadsköp då du ofta måste fatta snabba beslut, som att lägga bud under tidspress. Även när du köper en nybyggd bostad till fast pris gäller normalt ”först till kvarn” för finaste läget – det kan vara gaveln i radhuslängan eller lägenheten högst upp med bästa utsikten, säger Anna Clara Dettner.

Som medlem i OBOS slipper du den stressen. Ju längre tid du har som medlem, desto längre fram står du i kön – och först i kön väljer först. Du kan med andra ord lugnt vänta in din drömbostad och sedan planera köpet.

650 bostäder i Norra Djurgårdsstaden

I slutet av 2020 vann OBOS, en av Nordens största bostadsutvecklare, markanvisningarna för fastigheterna Stålklockan 1 och 2 i Norra Djurgårdsstaden, ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsprojekt. I projektet Stadsljus som nu planeras ryms cirka 320 lägenheter, förskola och lokaler för kontor och handel i markplan.

Läs mer om de nya bostäderna i Stadsljus.

– Stadsljus är unikt på många sätt och vi är väldigt glada att Stockholm stad ger oss förtroendet att utveckla ett så viktigt landmärke. Det kommer att nå 110 meter över havet och blir synligt i hela staden. Stadsljus är en stor satsning för OBOS , säger Sofia Ljungdahl, VD på OBOS Nya Hem och ansvarig för OBOS storsatsning i Stockholm.

Byggstart av projektet beräknas ske 2023 och första inflyttning 2026.– Vi uppskattar att kunna starta försäljningen av lägenheter 2022.

OBOS har det senaste året fått ytterligare två markanvisningar på 325 lägenheter på Kolkajen i samma område, vilket innebär att OBOS sammanlagt kommer att bygga omkring 650 bostäder i Norra Djurgårdsstaden.

– Kolkajen blir också ett fantastiskt boende – centralt med tunnelbanan runt knuten och samtidigt nära vattnet Lilla Värtan och Djurgårdens natur, säger Sofia Ljungdahl.

Nyligen blev det klart att OBOS i hård konkurrens vunnit markanvisningstävlingen för Gasklocka 3 och 4 i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

Nya bostäder i Sollentuna, Årsta och Täby

Centralt i Sollentuna norr om Stockholm planerar OBOS för 160 miljöcertifierade bostadsrätter i kvarteret Tårpilen. Målet är att starta försäljningen vintern 2021.

På Årstafältet bygger OBOS två bostadskvarter med cirka 185 lägenheter i en helt ny stadsdel med cirka 6000 bostäder. Fokus är hållbar arkitektur och livet mellan husen med naturliga mötesplatser som skapar trivsel.

Även i Täby vid Roslags Näsby växer en ny stadsdel fram. Här bygger OBOS 60 ljusa och välplanerade lägenheter med balkonger och spännande burspråk, säljstart 2021. I Aronsborg vid Mälaren i Bålsta planerar OBOS för ett nytt bostadsområde med säljstart 2022. OBOS bygger också i Järfälla, Vega i Haninge, Sandhamn, Valltentuna och Åkersberga.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder i Stockholm.

Generösa förmåner och rabatter

OBOS medlemskap ger också mängder av rabatter och erbjudanden. Vad sägs om 30 procent rabatt av AVIS när du hyr en bil nästa gång? Eller 20 procent rabatt när du tar in på ett Best Western hotell?

– De flesta förmåner är kopplade till ditt boende. Du kan få rabatt på allt från försäkringar till köks- och badrumsinredning samt installering av solceller. Du får också rabatter på fritidsnöjen som resor och kultur. Så medlemskapet – som kostar 200 kronor per år – har ett värde i sig, även om du inte vill köpa bostad just nu, berättar säger Anna Clara Dettner.

Bli medlem i OBOS – få förtur till att köpa attraktiva bostäder.

Premiär för OBOS Medlem

  1. Som medlem får du förtur till nybyggda hem. OBOS erbjuder alltid sina bostäder till sina medlemmar först och i turordning, först i kön väljer först.
  2. I medlemskapet ingår generösa erbjudanden och förmåner som gör det enklare och billigare att förbättra sitt boende. Du får också rabatter på upplevelser som resor, nöjen, kultur och idrott.
  3. Att bli medlem är enkelt. Du anmäler dig på sidan Bli medlem eller via OBOS-appen. Fyll i uppgifter, legitimera dig med Bank-ID och betala med Swish eller kort. Från och med 1 september bjuder OBOS på årsavgiften för 2021 (gäller tom 31 dec 2021).

Bli medlem i OBOS här.