Inflyttningsklara bostäder sticker ut söder om Söder

Vid Telefonplan, ett av Stockholms trendigaste områden, ligger bostadsprojektet Metronomen, nyproducerade och inflyttningsklara bostadsrätter – bara några minuter från Södermalm.

Såhär kan en lägenhet på två rum och kök se ut i Metronomen.

Telefonplan är ett mycket populärt område i södra Stockholm. Det är inte svårt att förstå, då det myllrar av kreativa människor och har direkt närhet till såväl goda kommunikationer som trevliga butiker, restauranger och caféer.

Vill du veta mer om projektet – klicka här.

I området ligger projektet Metronomen, som bostadsutvecklaren SSM står bakom. Bostäderna i projektet är både unika och moderna. Från en etta på 29 kvadrat, ett bra förstaboende, till en tvårummare på 51 kvadratmeter med fyra meters takhöjd, för paret som vill flytta ihop.

– Det är verkligen en riktigt bra plats att bo på. Mycket som man behöver finns redan runt knuten, men samtidigt är stadsdelen under utveckling, säger Marie Engblom, försäljningsansvarig för Metronomen.

Hur en etta med balkong kan se ut i kvarteret.

Gemensam takterrass

Förutom att majoriteten av bostäderna har balkong, finns det även en gemensam takterrass som är möblerad och utrustad med grill och odlingslådor. I anslutning till takterrassen finns en gemensamhetslokal som kan nyttjas vid festliga tillfällen eller som övernattningslägenhet när vänner kommer på besök.

Vill du göra en intresseanmälan – läs mer här.

– Vi upplever att den här typen av gemensamma ytor är extra uppskattade av våra kunder, speciellt nu när vi spenderar extra mycket tid hemma, säger Marie Engblom.

Metronomen har en takterrass, utrustad med grill och odlingslådor.

Även om omgivningen kring Metronomen är urban, finns parker och grönska en kort promenad bort. Det gör området till en perfekt plats att bo på för de som inte vill tvingas välja mellan grönska och puls.

Vid de tillfällen som du behöver tillgång till bil har man som boende i Metronomen tillgång till en elbilspool. Detta för att man ska kunna transportera sig smidigt och klimatsmart, utan att behöva äga en egen bil.

Topprankat på Urban Score 

I alla SSM:s bostadsprojekt mäts ett så kallat Urban Score. Urban Score är ett index med syfte att göra bostadsköpare medvetna om alla de dimensioner som påverkar den egna hushållsekonomin och klimatavtrycket vid valet av bostad. Förenklat innebär det att flera olika parametrar i ett projekt som bidrar till livskvalitet utöver själva bostaden poängsätts. 

Klicka här om du vill se fler bilder på Metronomen.

Stor vikt läggs på att det ska finnas sociala ytor inom projektet, men även att det är nära spårbunden trafik med riklig närservice och goda möjligheter till rekreation. Metronomen kammade hem en full pott, vilket innebär att man får mycket på köpet av sitt hem.

– Att Metronomen har 100 poäng i Urban Score innebär att du kan leva hållbart, tryggt och hälsosamt, säger Marie Engblom.