Nu växer innerstan med nya Haga Palett

Det är inte ofta det byggs nya lägenheter på ett lika bra läge som nya Haga Palett. Bostadsutvecklaren Nordr, tidigare Veidekke Eiendom, har snart säljstart för bostäderna som ligger där innerstan är på väg att bli lite större.

Illustration som visar vardagsrum och kök i en lägenhet i Haga Palett.

Strax norr om Torsplan, precis där Torsgatan blir till Solnavägen, byggs nya Haga Palett. Ett bostadsprojekt bestående av 330 lägenheter i olika storlekar. Varav första etappen består av 119 lägenheter. Området kommer de kommande åren förvandlas till en levande stadsgata full av liv. En detalj som sticker ut med Haga Palett och projektets centrala läge är den lummiga och grönskande omgivningen.

Anmäl intresse för Haga Palett – klicka här.

– Grönskan är en central del av att bo i Haga Palett. Rakt över gatan ligger lummiga Solna Kyrkby, som dessutom har ett stort arkitektoniskt värde. Sedan blickar man ut över Norra Begravningsplatsen och vidare mot Hagaparken. Få nybyggnadsprojekt kan skryta med sådan absolut närhet till både staden och naturen, säger Jonas Björkman, arkitekten bakom Haga Palett.

Mycket lägenhet för pengarna

Lägenheterna i Haga Palett är smarta och skapade för att passa olika behov och livsfaser. Allt från små ettor om 28 kvadratmeter till femrummare på upp till 110 kvadratmeter kommer att finnas. Alla lägenheter har balkong eller egen uteplats mot den södervända och upphöjda gården.

Valfriheten är stor för den som köper en bostad i Haga Palett då Nordr har sitt inredningskoncept ID. Det innebär att köparen kan välja mellan tre olika stilar, utan kostnad, för att göra bostäderna mer personliga. Dessutom går det att sätta ytterligare egen prägel genom behovsanpassade val. Utan tillval ingår saker som rejäla förråd, mycket förvaring samt stenbänkskiva i köket.

Lägenheterna, oavsett storlek, har en röd tråd som kommer att löpa genom alla etapper av Haga Palett. Jonas Björkman förklarar närmare.

– Det handlar om livskvalitet – vare sig du har en egen uteplats, en balkong i sydvästläge mot den gröna innergården eller den storslagna utsikten över ett av Stockholms största grönområden, säger han.

Läs mer om Haga Palett här.

Illustration som visar Haga Palett.

Stockholm växer

Haga Palett anpassas utifrån sin omgivning, möjligheter och placeringen nära centrala innerstan. Utformningen av Haga Palett kommer att påminna mer om hur det ser ut i Gamla Stan eller Amsterdam, snarare än den moderna stil som ofta förknippas med nyproduktion, menar Jonas Björkman.

– Nya Solnavägen kommer att utvecklas till en bred boulevard med trädplanteringar, butiker och generösa trottoarer. Vi anpassar Haga Palett till den skalan – och bygger vidare på Vasastans och Hagastadens nya årsringar strax intill, säger han.

Fakta: Haga Palett

Rum: 1 till 5

Bostäder: 330, 119 i etapp 1

Upplåtelseform: Bostadsrätt

Beräknad inflytt: Etapp 1, prel 2023

Visste du att…

Bostadsutvecklaren Veidekke Eiendom har bytt namn och heter nu Nordr. Det är samma företag och standard, bara ett nytt namn. Det betyder att alla försäkringar, avtal och garantier gäller utan ändring.

Nordr är en av Nordens största fastighetsutvecklare med verksamhet, kontor och projekt i både Sverige och Norge. De har alltid många aktiva projekt och nästan 20 000 bostäder att utveckla i vår markbank. Nordr utvecklar smarta, solida och hållbara hem och bygger stadsdelar där du kan känna dig som hemma.

Läs mer om namnbytet här.