Industriellt möter modernt när Tändstickan tar form i Göteborg

I det gamla industriområdet mellan Göteborg och Mölndal växer ett nytt och spännande bostadsområde fram. Där byggs kvarteret Tändstickan, välplanerade lägenheter – bara några minuters spårvagnsresa från korsvägen.

På den gemensamma gården planeras en mindre lekplats, grönytor samt cykelförråd.

Kvarteret Tändstickan har fått sitt namn från tändsticksfabriken som låg i området fram till 1930-talet. Totalt blir det två hus med bostadsrätter, främst ettor och tvåor, alla med egen balkong eller uteplats – perfekt som ett första boende eller för paret som planerar att flytta ihop.

Vill du veta mer om kvarteret Tändstickan – läs mer här.

 – Tändstickan är, precis som alla våra hem, Svanenmärkta. Det är ett tryggt och enkelt val som gör att man kan vara säker på att det är en hållbar produkt man köper. Det är även hög standard på våra bostäder när det kommer till materialval och vitvaror, berättar Jonathan Santos, säljare på Hem från Skanska, som står bakom projektet.

Mellan husen blir det en innergård och under kvarteret finns garage med parkeringsplatser för den som har bil, samt cykelpool, tillägger han.

Utforma ditt hem som du vill 

Under pandemin har trivsel i hemmet blivit viktigare än någonsin. I Tändstickan har Skanska tagit fram tre kostnadsfria inredningspaket som man har möjlighet att välja mellan när man köper en bostad i Brf Plånet. Detta för att man ska kunna sätta en unik prägel på sitt nya hem.

Läs mer om Skanskas kostnadsfria inredningsstilar.

Det är enkelt att ta sig till och från Tändstickan. Förutom att det finns fina cykelvägar in till city, går spårvagnar till både Mölndal och Göteborg mindre än 200 meter från kvarteret. Tändstickan blir en del av Södra centrum, som på senare år vuxit fram till en levande blandstad med bostäder, restauranger och kontor.

I det här mysiga sovrummet finns ett uppkopplat vägguttag som du kan styra med din telefon.

Drygt 20 minuters promenad bort från projektet ligger Safjällets naturreservat med fina stigar och elljusspår för den som gillar att träna eller vara ute i naturen. I naturreservatet finns även utkiksplatser och fornminnen, exempelvis fornborgar samt ett röse från järnåldern.

En enklare vardag med SmartaHem 

– Tändstickan är speciellt på så sätt att vi valt att fokusera på små lägenheter. De största lägenheterna vi har är på tre rum och kök, vilket gör att många unga lockas till projektet. Det är också ett av våra första projekt där vår lösning SmartaHem ingår som standard, säger Jonathan Santos,

Ett vardagsrum med stora fönster, utanför väntar balkong i västerläge.

Majoriteten av svenskar värderar smarta och hållbara lösningar i hemmet. Det har Skanska tagit tillvara på och när man köper en bostad i projektet ingår baspaketet i SmartaHem. Det innebär bland annat att man får digitalt lås på ytterdörren, flera uppkopplade tak- och vägguttag samt brandvarnare och läckagevakt som skickar en notifikation till mobilen om de går igång och man är hemifrån. 

Här kan du göra en intresseanmälan. 

– För oss handlar det om att kunna erbjuda digitala lösningar som många kunder efterfrågar redan idag, och troligen ännu mer i framtiden. Det bir mer och mer vanligt att man styr sitt hem från mobilen och att bostadens olika enheter jobbar tillsammans för en smidigare vardag, Jonas Linder Marknadsansvarig på Hem från Skanska.