Här byggs en stadsdel som ”bryter ny mark”

I Veddestaden, en del av Barkarby, pågår ett unikt arbete. Här bygger bostadsutvecklaren Nordr en hel stadsdel med sju kvarter, 1 200 bostäder, förskolor och mycket mer.

– Vår vision är att skapa en stadsdel som bryter ny mark, säger Baard Schumann, koncernchef för Nordr.

Skiss som visar Nordr-projektet Pionjären i Veddestaden.

Den nya stadsdelen som går under namnet Veddestaden är inte bara ett unikt projekt ur ett Stockholmsperspektiv. Området Barkarby där Veddestaden ligger är ett av norra Europas mest expansiva och där det i dag är grusiga gropar och stora maskiner kommer det om några år finnas ett levande bostadsområde med springande barn, lekande hundar, parker och restauranger.

Anmäl ditt intresse till Pionjären – Nordr första projekt i Veddestaden.

Med från början

Nordr, före detta Veidekke Eiendom, har varit med från början i utvecklingen av Veddestaden. Det innebär att de kunnat påverkat utformningen av allt från gångstigar till infrastruktur. Men framförallt ska det vara en plats där de boende kan njuta av livet, vara trygga och känna sig hemma.

– Vår del ska vara anpassad efter dina behov och vi vill skapa den tillsammans med pionjärerna som väljer att bosätta sig där först. Du som flyttar in som pionjär ska ha ett bra liv från dag ett, förklarar Baard Schumann.

Där det i dag är en byggarbetsplats kommer det snart bo människor i en levande stadsdel.

Bostaden är såklart i centrum och alla bostäder kommer att vara smart planerade, trivsamma och ha kvalitativa materialval. Men även utanför bostaden kommer Veddestaden ha allt det där som gör livet lite enklare att leva.

Läs mer om Veddestaden här.

En levande stadsdel

Det kommer finnas förskolor, skolor, service och restauranger. Området kommer vara parktätt och populära Järva naturreservat ligger runt hörnet. Det kommer även finnas en inomhushall för längdskidåkning. Det behöver egentligen inte förtydligas men Veddestaden kommer vara en stadsdel full av liv. Barkarby kommer att bli ett nav i norra Stockholm med tunnelbana och pendeltåg som tar dig snabbt in till centrala Stockholm.

Om jag köper en bostad i Veddestaden, vad kan jag förvänta mig av att bo där? – Du kan förvänta dig fullgott stadsliv hemma och för alla åldrar men också med de bästa kommunikationerna för att kunna fylla livet med det lilla extra, Stockholms och Kistas nöjesliv och arbetsliv, säger Baard Schumann.

Skiss som visar de kvarter som ska byggas i Veddestaden.

För att verkligen göra Veddestaden till de boendes stadsdel har Nordr ett speciellt arbetssätt. Köparna av Nordrs bostäder i stadsdelen kommer att kunna påverka hur boendet och boendemiljön ser ut. Intressenter kan lämna önskemål om hur innergården ska se ut eller hur takterrassen nyttjas så smidigt som det bara går. Intressenter och tidiga köpare kommer kunna vara med och skapa något, där det idag inte finns någonting.

Var med och bryt ny mark i Veddestaden.

Anmäl ditt intresse till Pionjären – Nordr första projekt i Veddestaden.