Skärgårdsnära bostäder byggs i Tyresö

Intill Tyresö centrum växer ett spännande bostadsprojekt fram. Där byggs det nya området Atlas och Brf Almandinen med kvadratsmarta lägenheter – nära skärgård, service och kommunikationer till stadspuls.

Almandinens fyra hus byggs i två par med varsin grön gård mellan sig.

I Brf Almandinen, som planeras bara några hundra meter bort från Tyresö centrum, byggs 145 lägenheter fördelat på fyra hus. Projektet utvecklas av Scandinavian Property Group, SPG, och är ritat av arkitektbyrån Vida.

– Eftersom projektet ligger på en höjd så kommer den synas från många platser. Det har naturligtvis påverkat arkitekturen, liksom tomtens nivåskillnader och den befintliga bebyggelsen, säger arkitekten Mathias Wagmo från Vida.

Vill du veta mer om projektet – läs mer här.

Lägenheterna i projektet blir moderna med genomtänkta planlösningar och smarta funktioner som förenklar vardagspusslet. Från spektakulära etagevåningar med loft om 4 rok, till kvadratsmarta ettor och tvåor – ett perfekt första boende eller för paret som vill flytta ihop.

Välj mellan tre olika stilar 

Som köpare har man möjlighet att välja mellan tre olika stilkoncept för att addera eget tycke och smak på det nya hemmet. Ett ljust och fräscht, ett industriromantiskt och ett inspirerat av naturen.

Bostäderna i Brf Almandinen blir ljusa, moderna och kvadratsmarta.

– Med dessa valmöjligheter hoppas vi att så många som möjligt ska kunna identifiera sig och känna sig hemma, säger Ida Sylvan på SPG.

Klicka här om du vill läsa mer om Atlas och brf Almandinen.

Varje lägenhet får antingen egen balkong, uteplats eller terrass. Vill man ha mer plats blir det gröna och lummiga innergårdar mellan huskropparna. Tanken är att skapa en lugn och privat plats för de boende med gröna ytor, trädäck och utegym. Det finns även ett garage samt cykelförråd att tillgå.

Fri uthyrning

Unikt för Brf Almandinen är att även juridiska personer kan köpa bostäder i projektet. Det ger möjlighet att styra över sitt boende och exempelvis hyra ut bostaden när den inte används.

Hur ett kök kan se ut med stilkonceptet ljust och fräscht.

En kort promenad bort, närmare sagt 850 meter, ligger Tyresö centrum med apotek, vårdcentral, butiker och restauranger. Därifrån finns det även kommunikationer via buss som tar en till centrala Stockholm på cirka 30 minuter.

Vill du veta mer om området? Klicka här.

Som boende i Tyresö har man alltid naturen runt knuten. Förutom att skärgården ligger nära till hands med flertalet badplatser, finns även Tyresta nationalpark – fullt av vandringsleder och motionsspår. Därtill finns även flera gym och idrottsplatser.