Nu växer Smörslottsparken: ”Känns fantastiskt”

Smörslottsparken är ett helt nytt bostadsområde i Björkekärr, omgivet av en vacker natur och oändliga möjligheter. I mars är det säljstart förBalders nya bostadsprojekt Björkbacken – nästa steg i områdets utveckling. – Det känns fantastiskt att äntligen få fortsätta utveckla Smörslottsparken, säger Håkan Ståleby på Balder.

Illustration som visar husen.

Smörslottsparken är ett bostadsområde intill Delsjön som Balder varit med och utvecklat från start. Med Balders bostäder får området ett nytt liv och utvecklas till en levande plats omgiven av utegym, förskolor och skolor, aktivitetsplan, caféer, restauranger och butiker.

Anmäl ditt intresse för Björkbacken – klicka här.

Nästa steg i Smörslottsparkens utveckling

Sedan tidigare står Balders projekt Smörslottet färdigt och inflyttat. Nu är det dags för nästa steg i Smörslottsparkens utveckling med projektet Björkbacken. Totalt handlar det om 297 nyproducerade bostäder med genomgående hög kvalitet. I mars är det säljstart för de första 61 bostäderna.

– Bostäderna i Björkbacken kommer komplettera området och knyta an Smörslottsparken till grannföreningarna utmed Träkilsgatan, säger Håkan Ståleby, Fastighetsutvecklare på Balder.

Illustration som visar husen.

Präglas av närheten till naturen

Lägenheterna kommer att fördelas på fem punkthus och ha storlek från ettor på 31 kvadratmeter till fyror på 95 kvadratmeter. Björkbackens utformning präglas av Delsjöns vackra natur och gröna omgivning. Detta tar form i såväl färgsättning som materialval.

Unikt för Björkbacken är, förutom de vackra skifferfasaderna, parkeringsgaraget under marken och de ljusa lägenheterna, utsikten över grannskapet. Om du tycker om milsvid utsikt kan du från Björkbackens toppar blicka ut över Björkekärr, Delsjön och stora delar av Göteborg.

Läs mer om Björkbacken här.

Visste du att…

En kort promenad från Björkbacken ligger Härlanda Tjärn och Skatås motionscentral. Där finns utrymme för alla sorters motion, allt från löpspår till volleyboll-planer och orörd vild natur.

Fakta: Detta är Björkbacken

Upplåtelseform: Bostadsrätter

Boarea: 31 – 95 m²

Antal rum: 1 – 4 rok

Status: Säljstart i april 2021

Preliminär inflyttning: Hösten 2023