Unikt i Täby Park – Skanska bygger nollenergihus

I den nya stadsdelen Täby Park, norr om centrala Stockholm, växer ett nytt bostadsrättskvarter fram – Scilla. Det är Skanskas mest hållbara kvarter nära lummig grönska, service och kommunikationer in till stan.

Scilla blir ett nollenergihus och ett av Skanskas mest hållbara bostadsrättskvarter.

Täby Park är inte bara en av Stockholms mest spännande nya stadsdelar, det är även ett område där nya kliv inom hållbarhet tas. Det är den stadsdel som har störst antal Svanenmärkta bostäder i hela Norden. Med Scilla har Skanska, som står bakom kvarteret, tagit det ett steg längre.

Vill du veta mer om Skanskas hållbarhetsarbete? Läs mer här. 

– Scilla blir ett nollenergihus och ett av våra mest hållbara bostadsrättskvarter hittills. Tillsammans med solceller på taket och en extern solcellspark, effektiva fönster och bra isolering tillför vi lika mycket energi som fastigheten behöver på en årsbasis, Peter Isacson, projektutvecklare på Skanska.

I Scilla har man dessutom tillgång till bilpool, laddningsplatser för elfordon och lånecyklar. Allt för att underlätta en mer hållbar livsstil.

Ljusa och rymliga bostäder 

Totalt har kvarteret 187 lägenheter, från ett rum och kök – perfekt som en första bostad, till en rymlig femma, för exempelvis den växande barnfamiljen. Bostäderna blir ljusa och moderna med en öppen planlösning och sociala ytor, oavsett storlek.

Här finns hem att trivas i.

Dessutom har några av de större bostäderna även en uthyrningsdel på 28 kvadratmeter med egen ingång, kök och toalett. Perfekt när tonåringen vill ta klivet ur den gemensamma bostaden eller för att hyra ut och få en extra inkomst.

Klicka här om du vill läsa mer om kvarteret Scilla.

Alla lägenheter får antingen balkong eller uteplats. Kvarteret får dessutom två gemensamma takterrasser, en utmärkt plats att spendera ljumma sommarkvällar på och ett bra komplement till gårdarna med sin biologiska mångfald och parkerna invid.

Hållbar stadsdel med framtiden i sikte 

Täby Park blir en omtänksam kvartersstad där hållbarhet är en naturlig del av livet. Dessutom blir det bra cykel- och gångvägar i stadsdelen, såväl som till närliggande Täby centrum och kommunikationer till stan. Till Stockholm tar det drygt 15 minuter via den närliggande Roslagsbanan.

Täby Park är ett av Sveriges största stadsbyggen och har ett tydligt hållbarhetsfokus.

Vill du läsa mer om Täby Park? Klicka här. 

– Byggbranschen står för en stor del av klimatutsläppen och de bostäder vi bygger i dag måste byggas på ett sätt som både minskar klimatpåverkan och främjar en hållbar livsstil för våra boenden, och med Scilla har vi tagit ett stort steg framåt, säger Peter Isacson avslutningsvis.