Unikt seniorprojekt byggs i Göteborg

I Västra Frölundas Kastanjedalen tar ett unikt bostadskvarter form.Där byggs Brf Perennen, ett bostadsrättsprojekt för dig över 55 år – nära lummig grönska, service och smidiga kommunikationer.

Njut av solen på din balkong eller uteplats i Brf Perennen.

Brf Perennen blir ett unikt projekt i Kastanjedalen i sydvästra Göteborg. Projektet som planeras stå klart hösten 2023, är för dig över 55 år. Caroline Elgestad, marknadsansvarig för Seniorgårdens projekt Perennen, förklarar närmare.

Vill du veta mer om Brf Perennen – läs mer här.

– Lägenheterna är rymliga och moderna för att på bästa sätt kunna fungera som en social mötesplats för de boende och deras familjer. Om man får gäster finns det exempelvis ett övernattningsrum som går att boka, säger hon. 

Totalt blir det 39 bostadsrättslägenheter i Brf Perennen, fördelat på två punkthus i klassiskt tegel. Bostäderna blir ljusa och moderna med olika planlösningar, från en smart tvåa till rymliga fyra rum och kök. Samtliga bostäder utrustas med energisnåla rostfria vitvaror och får antingen en generös uteplats eller en balkong med möjlighet till inglasning.

Hiss kommer att finnas och gå till samtliga våningsplan, samt ett tillhörande källarförråd för säsongsanpassad förvaring.

I Perennen hittar du ett hem att trivas i och bjuda in till.

Mellan husen i kvarteret blir det en lugn och lummig innergård med odlingslådor, pergola och boulebana. Invid gården byggs även en gemensamhetslokal, ett perfekt ställe att bjuda in till fest eller mötas för en kopp kaffe. På gården finns det ett skyddat cykelställ och intill området finns det möjlighet att hyra parkeringsplats. 

Klicka här om du vill veta mer om projektets bostäder.

– Vi har inspirerats av den lummiga naturen som finns i området, både ut- och invändigt. När det kommer till gestaltningen har vi använt oss av enkla, men gedigna material som kommer att stå sig väl över tid, säger arkitekten Hanna Mangs från Semrén & Månsson.

Nära havet, service och kommunikation 

I Kastanjedalen finns allt som man behöver inom kort avstånd. Utanför dörren finns grönområden, mataffär och café. Några minuter bort med cykel finns flera badplatser vid havet samt busshållplats som tar dig till Frölunda Torg på fem minuter, Önnereds brygga på sju minuter och centrala Göteborg på mindre än 30 minuter. 

Fasaderna i Brf Perennen flirtar med traditionell arkitektur.

Ett tryggt boende 

När man köper en bostad av Seniorgården ingår ett Trygghetspaket. Det innebär bland annat skydd mot dubbla boendekostnader – om du inte får din nuvarande bostad såld samt tillträdesskydd, där du kan skjuta fram ditt inflyttningsdatum för att få längre tid till försäljningen av ditt nuvarande boende. Du har även möjlighet att få stöttning med flytten och i din nya bostad med hjälp av Seniorgårdens Boförmåner. 

Vill du läsa mer om Seniorgårdens boförmåner? Klicka här.